POČIVAO U MIRU / Bivši nogometaš preminuo nakon naleta automobila: 'Neopisiva tuga nadvila se nad svima nama'

Image
Foto: NK Sava Strmec

Darijo Franceković bio je lokalna nogometna legenda koju su svi voljeli, a preminuo je od posljedica teške prometne nesreće u Brodu na Kupi kada je na njega i suprugu, dok su bili na mostu, naletio automobil

4.7.2023.
11:35
NK Sava Strmec
VOYO logo

Darijo Franceković, 52-godišnji bivši nogometaš preminuo je od posljedica teške prometne nesreće u Brodu na Kupi. Najveći trag ostavio je u NK Savi iz Strmca, istočno od Samobora.

Image
OLAKŠAO DUŠU /

Legenda Juventusa gostovala je u Dilettinom podcastu: Progovorio o dosad čuvanoj tajni, a njegova je supruga sve slušala

Image
OLAKŠAO DUŠU /

Legenda Juventusa gostovala je u Dilettinom podcastu: Progovorio o dosad čuvanoj tajni, a njegova je supruga sve slušala

Franceković je bio lokalna nogometna legenda koju su svi voljeli, a o njegovoj predanosti klubu govori i činjenica da je igrao za njih i nakon što je napunio 50 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu kluba kojom su se oprostili od voljenog igrača prenosimo u cijelosti:

"Neopisiva tuga nadvila se nad svima nama u Strmcu nakon što se proširila tužna vijest da nas je jučer, prvog dana mjeseca srpnja tragično napustio naš dragi i veliki prijatelj Darijo Franceković! Subotnja šetnja sa voljenom suprugom prilikom odmora u Brodu na Kupi, mjestu kojeg je nakon Strmca najviše volio pretvorila se u nezapamćenu tragediju. Na mostu rijeke Kupe na njih je naletio automobil koji je nažalost našem Dariju nanio preteške ozlijede kojima je podlijegao tijekom pružanja medicinske pomoći!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš dragi Darijo bi ove godine napunio 53 godine života! Živio je život punim plućima i po tome ćemo ga sigurno pamtiti. Nerijetko smo baš njegovu obiteljsku priču i ljubav prema našem klubu rado isticali. Bio je dio našeg kluba od rođenja pa do posljednjeg trenutka na ovozemaljskom svijetu. Ranih 80-ih sa svojom generacijom krenuo je kao pionir, nastavio kao junior, senior i do današnjeg dana u svojim mladolikim pedesetima rado je sudjelovao u veteranskim uspjesima našeg kluba.

Uz cijeli igrački period bio je i navijač, član, sponzor i najbolje rečeno, veliki prijatelj naše Save Strmec koju je istinski volio. Ljubav prema klubu naslijeđenu od svog oca i više nego kvalitetno je prenio na svoju djecu. Gotovo svaku nedjelju oni su svi zajedno bodrili našu momčad. To je bila istinski predivna obiteljska slika koju ćemo zauvijek pamtiti. Darijo je stanovao na zagrebačkom Jarunu, ali ta udaljenost od rodnog mjesta nikad ga ni sekunde nije odvojila iz društvenog života našeg kluba i našeg Strmca. Darijo je bio uspješan poslovan čovjek, velikodušan prijatelj, a prije svega i uzoran sin, suprug, roditelj i djed. Darijo je sa svojom suprugom Tajanom odgojio troje predivne djece, uživao je u svakom trenutku provedenom s njima, bio je i više nego ponosan djed malene Kaje. Sigurni smo kako ćemo se svi s ponosom sjećati na našeg prijatelja Darija koji nije nikako smio ovako rano otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život nekad piše zbilja tužne priče, a ova je jedna od njih… Nogometni klub 'Sava Strmec' ovim putem izražava iskrenu sućut roditeljima, supruzi, kćeri, sinovima, unučici, snahi, zetu i svima koji su poznavali dragog našeg Darija! 

Dragi Darijo, nek ti je laka hrvatska gruda! Počivaj u miru Božjem", objavili su iz NK Save. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrili su kako se tragedije dogodila pred očima supruge, a preminuo je tijekom oživljavanja od strane hitne pomoći. Vijest o tragičnom događaju prenio je i Radio Samobor. 

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo