KONFERENCIJSKA LIGA / Bivši Dinamovac najavio dvoboj Hajduka i Vitorie: ' Znam kako je igrati na Poljudu, Vitoria će se braniti'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bolji su kada imaju loptu, te jači od veznog reda prema naprijed. U obrani nisu tako snažni

1.8.2022.
15:26
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bivši portugalski nogometaš Tonel (42), koji je igrao za zagrebački Dinamo od 2010. do 2013. godine, smatra da je Vitoria Guimaraes "zrela ekipa" koja će u četvrtak na Poljudu biti obrambeno organizirana te tražiti pogodak iz brzog napada. Hrvatski doprvak Hajduk i Vitoria, lani šestoplasirana momčad portugalskog prvenstva, u Splitu će odigrati prvu utakmicu 3.pretkola Konferencijske lige.

Image
PROLAZNO? /

Poznati su potencijalni protivnici Hajduka u Konferencijskoj ligi: Tu je i polufinalist Lige prvaka

Image
PROLAZNO? /

Poznati su potencijalni protivnici Hajduka u Konferencijskoj ligi: Tu je i polufinalist Lige prvaka

"Očekujem Vitoriju obrambeno organiziranu, vjerujem da će prepustiti loptu Hajduku. Kada dođu do lopte pokušat će izvesti brzi napad, a ne bude li to moguće, nastojat će zadržati loptu kontrolirajući ritam igre. No uvijek će obrambeno održavati ravnotežu, Vitoria je zrela momčad. Ostvarila je dosad dva pozitivna rezultata, pobjedu i remi," dodao je bivši stoper koji posljednje dvije i pol godine radi kao komentator na portugalskoj televiziji Sport TV gdje prati prvu i drugu portugalsku ligu. Bolji su kada imaju loptu, te jači od veznog reda prema naprijed. U obrani nisu tako snažni," rekao je Tonel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vitoria je 12. srpnja smijenila trenera pa na klupu posjela Morena Teixeiru, trenera B momčadi. Otišlo je i došlo puno igrača no Tonel kaže kako je ondje sada "dobra situacija".

“Bivši trener Pepa i uprava nisu se slagali oko igrača i plana za ovu sezonu pa je Pepa otišao. Vitoria je izuzetno težak klub za raditi. Navijači su jako strastveni te stvaraju ogroman pritisak tražeći rezultate," napomenuo je Tonel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni će istrčati na ispunjenom Poljudu, a Tonel zna kakva je atmosfera u Splitu jer je upravo ondje debitirao u plavom dresu Dinama.

"Sjećam se te utakmice kao da je jučer bila!," naglašava smijući se. "Atmosfera je bila fantastična, stimulirajuća, onakva kakvu igrači vole. Ja sam tada imao 30 godina, te došao iz velikog portugalskog kluba Sportinga, pa sam bio navikao igrati u takvoj atmosferi i pod pritiskom. Šaljem veliki zagrljaj svim stanovnicima Hrvatske, posebno zaposlenicima Dinama i njegovim navijačima. Bila su to jako dobra vremena. Zauvijek nosim uspomene iz 2,5 godine igranja za Dinamo i života u Zagrebu," istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je trenutno teško reći tko je favorit za osvajanje prvenstva iduće sezone no utrka bi se trebala voditi između Porta, Sportinga i Benfice.

"Vitoria će teško biti iznad petog mjesta, obično je Braga četvrta. Gil Vicente je bio veliko iznenađenje lani zauzevši petu poziciju," zaključio je Tonel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo