'SAD JE VEĆ KASNO' /

Bišćan na press konferenciji poslao 'otrovne' strelice prema upravi: 'Puno se priča, malo toga realizira'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 20.45 sati, na AEK Areni u Ateni.

16.8.2023.
8:17
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su od grčkog AEK-a s 1-2 (1-0) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka odigranoj u utorak pred 13.311 gledatelja na stadionu Maksimir.

Image
JASNA PORUKA /

AEK je pobjedu na Maksimiru protiv Dinama popratio sa samo dvije fotografije i dvije riječi

Image
JASNA PORUKA /

AEK je pobjedu na Maksimiru protiv Dinama popratio sa samo dvije fotografije i dvije riječi

Nakon dvoboja prve dojmove podijelio je Igor Bišćan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugom dijelu smo griješili forsirajući previše kratkih paseva na svojoj polovici ali ok, tako pokušavamo igrati, nije to problem. Nakon gola smo pogubili ritam i nismo se vratili u utakmicu iako smo u drugom dijelu imali dosta šansi, ali nije to bilo na nivou prvog. Tada smo bili stvarno dobri, ali trebali smo na tom nivou odigrati i prvo poluvrijeme. Kada nam izađe Ivanušec ili neki drugi igrači ozbiljno nam pada kvaliteta i mučimo se do kraja", rekao je Bišćan pa nastavio:

'Razočarani smo'

"Što se tiče Ivanušeca osjetio je umor, mislim da je riječ o grčevima. Bulat nije trenirao dva tjedna i bilo je bitno da ga ne izgubimo zbog premora, bio je dobar i dao je sve od sebe. Morali smo osvježiti momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočarani smo. Bili smo dobri nekih sat vremena do prvog gola AEK-a, nakon toga smo imali par šansi, ali kada smo počeli mijenjati vidio se pad. Igrali smo hrabro i kombinatorno, imali smo šansu na kraju prvog dijela i tko zna kako bi završilo da smo zabili za 2:0, ali nogomet se igra 90 minuta. Iskusni igrači AEK-a su dočekali svoj trenutak i mogli smo čak primiti i više golova."

Na kraju je Livaković spašavao Dinamo.

"Livi je fenomenalno branio. To je kvaliteta, puno znači, ali moraš imati balans u ekipi, moraš imati kvalitetu i širinu da bi držao nivo igre protiv ekipe kao što je AEK."

Uzvrat u Maksimiru

"Jasno je da će tamo biti vatreno, vruće i jako teško. To je stadion koji je baš navijački i domaćinski, ali što je tu je, idemo se boriti, bit će rat i neprijateljsko okruženje, ali idemo se boriti. To se može iskoristiti kao motivacija. Ako išta, vidjeli smo da smo tu negdje i da se možemo boriti s njima. Nije nam trebao drugi gol, drugačije je kada ideš u egalu. Oni neće morati riskirati, a mi da. Dugo nisu izgubili od kuće i to sve govori koliko im stadion znači, ali idemo probati po pobjedu", zaključio je Biščan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko prijelaznog roka se također osvrnuo na press konferenciji:

"Treba reagirati. Ako želimo igrati nogomet visoke kvalitete i biti konkurenti pa čak i na nešto nižem nivou od ovoga, jer igramo na dva kolosijeka, ovo neće biti dovoljno. Puno se priča, malo toga se realiziralo. Ne znam što će biti dalje, ja o tome ne odlučujem. Do tad se borimo s ovim što imamo", rekao je i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sad je već kasno'

"Nema tu nikakve poruke upravi, sve se vidjelo danas. Sjetite se utakmice s Hajdukom. I tad smo imali sličan problem. Ne želim da ispadne da se žalim, ali moramo reagirati. A da ne spominjem mogućnost odlaska igrača, onda će to biti još ozbiljniji problem.

Sigurno da je sad već kasno. Prije mjesec i pol dana smo trebali imati igrače tu da budu spremni odigrati koliko treba. Sat vremena su izgledali baš dobro, ne sjećam se da je AEK u tom periodu uspio išta posebno napraviti osim jedne šanse. Šteta je da se ovako završi."

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 20.45 sati, na AEK Areni u Ateni.

U slučaju povoljnog rezultata i plasmana u zadnje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, Dinamo će se za plasman u grupnu fazu elitnog europskog klupskog natjecanja boriti protiv belgijskog Antwerpa, a te su utakmice na rasporedu 22. ili 23. kolovoza te 29. i 30. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo