PREMIJERA / Bišćan danas debitira na klupi Modrih i čeka ga težak zadatak protiv Lokomotive: Evo kako bi Dinamo mogao izgledati

Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

U današnjem važnom debiju Bišćan ne može računati na dosta igrača iz prve momčadi

8.4.2023.
11:13
Marko Lukunic/Pixsell
VOYO logo

Dinamo danas od 17.05 gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj gdje će ih predvoditi novi trener, Igor Bišćan. Modri se nalaze u velikoj krizi. Pogleda li se i HNL i Kup, Dinamo je u zadnjih šest utakmica dobio samo jednu - Rijeku u HNL-u, i to s minimalnih 1:0.

Kriza se dodatno povećala ispadanjem iz polufinala SuperSport Kupa u srijedu kada su u zadnjoj minuti sudačke nadoknade ostali bez šanse da se bore za još jedan trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ PLAVOG PERA /

Karma je za*ebana stvar: Čačić ponizio Bišćana i završio mu karijeru zbog 'Čačićevog zakona', a 11 godina poslije stigla je 'osveta' Dinamovog sina

Image
IZ PLAVOG PERA /

Karma je za*ebana stvar: Čačić ponizio Bišćana i završio mu karijeru zbog 'Čačićevog zakona', a 11 godina poslije stigla je 'osveta' Dinamovog sina

'Nemamo previše vremena za eksperimentiranje'

Bišćan je jučer odradio prvi trening s momčadi i najavio susret protiv Lokomotive.

"U samom sustavu igre ne može se previše promijeniti. Teško je previše raditi i inzistirati na nečemu novome. Uostalom, igrali su prije dva dana i moramo sačuvati svježinu. I iz igračkog iskustva znam da se ne može previše informacija prenijeti na nekoga u tako malo vremena, ali ja vjerujem u ove igrače i mislim da, kad su pravi, sigurno su najbolji", rekao je Bišćan na svojoj prvoj press konferenciji i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znaju kakav sam ja tip trenera. Neke stvari u mojem viđenju nogometa moraju biti odrađene i o njima se ne raspravlja. Sve drugo je pitanje talenta i individualne sposobnosti. Što se tiče konkretnih stvari, sustava i načina igre, moramo znati da se nalazimo u Dinamu u momentu u kojem nemamo previše vremena za nekakvo eksperimentiranje ili isprobavanje.

Mi moramo pod hitno početi postizati rezultate jer se nalazimo u fazi natjecanja u kojoj ni za što drugo nema prostora. Moramo biti za nijansu rigorozniji po pitanju obveza u igri, ali ne bih u detalje, to ću s dečkima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki problemi za Bišćanov debi

U današnjem važnom debiju Bišćan ne može računati na dosta igrača iz prve momčadi.

Boško Šutalo gotov je sa sezonom, Bruno Petković je ozlijeđen, a teško gostovanje u Šibeniku je zbog zdravstvenih problema propustio Luka Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priči tu nije kraj jer su novi problemi nastali nakon poraza na Šubićevcu. Josip Drmić je napustio igru u 60. minuti jer je osjetio zatezanje u aduktoru, a Marko Bulat je pod blokadom odradio cijeli susret.

Bez ove petorke Dinamo u svojem kadru ima još samo 12 seniorskih igrača i tri vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanušec je spreman

Velike su šanse kako će se Bulat i Drmić žrtvovati za ekipu i staviti se na raspolaganju novom treneru. Bišćan je nakon odrađenog prvog treninga otkrio i kako je Ivanušec je normalno trenirao i trebao bi biti u kadru za Lokomotivu.

U prvih 11 trebao bi se vratiti Josip Šutalo kojeg je Čačić na Šubićevcu ostavio na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne smijemo zaboraviti ni na mladog Gabriela Rukavinu koji konačno čeka pravu priliku u momčadi jer mu je Čačić nije dao.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo