'Bio si Realova devetka, a sad služiš Markoviću'

Proslavljeni nogometaš Hajduka i Hrvatske reprezentacije Alen Bokšić, obrušio se na vodstvo HNS-a. Smatra kako je došlo vrijeme da Igor Štimac preuzme ključnu ulogu u Kući nogometa.

14.4.2011.
21:58
VOYO logo

Bokšić je otrovnu strijelu ispalio prema Vlatku Markoviću za kojeg smatra kako u 12 godina koliko je na čelu Rusanove nije pokušao promijeniti apsolutno ništa. Potom su na red došli i suigrači iz vatrene generacije.

"Zašto bi Boban ili Šuker trebali biti na čelu HNS-a? Jedina osoba iz naše generacije koja je spremna za to mjesto jest Štico. Mislim da nikako nije vrijeme za Davora. On je najbolji igrač svih vremena na ovim prostorima, imao je tu čast da nosi Realovu devetku, a sada za Markovića broji glasove i namiguje tko je ubacio listić. To je strašno", obrušio se na nekadašnjeg suigrača popularni Boka u razgovoru Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na domaće ligaško izdanje za kojeg misli da se ne zna tko pije, a tko plaća.

"Imamo neku svoju verziju nogometa, a to je meni nešto potpuno novo što mi nikako ne odgovara. Drži-ne daj, danas se snađi, sutra što bude. Zapravo i ne znamo koliko nam u ligi ima klubova, nemamo ni stadione, ni uvjete. Tužno bi mi bilo uopće sudjelovati u tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj otkrio je još jedan detalj kojeg se sjeća iz vremena igračke karijere.

"Ćiro je imao direktivu da me ne stavlja u momčad, ali ipak je morao jer sam u to vrijeme bio jedan od najboljih napadača na svijetu. Sjećam se da mu je bilo naređeno da ne igram na Euru u Engleskoj '96 i onda sam mu napravio uslugu. Namjerno sam se prehladio stajući na propuhu. Na kraju, naravno, nismo imali problema ni on, ni ja", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo