UGASIO SE POZNATI KLUB / Biliću su nanijeli jedan od najgorih poraza u Europa ligi, Dinamu zadali dosta muka, a sada su potpuno krahirali i više ne postoje

Image
Foto: Profimedia

Ugašena je prošlog vikenda i u posljednjoj je odigranoj utakmici izgubila s čak 19:0

24.10.2022.
14:10
Profimedia
VOYO logo

Prije šest godina bili su prvaci tada još veoma jake i respektabilne rumunjske lige, igrali su kvalifikacije za Ligu prvaka, izbacili iz Europa lige Slavena Bilića i njegov West Ham u kvalifikacijama 2016. godine, a dobro ih se sjećaju i u Dinamu jer su 2014. godine s njima igrali u skupini tog istog natjecanja i ovi su im nanijeli dosta problema. No, od sada, nekada slavna Astra Giurgiu, više ne postoji.

Astra je ugašena prošlog vikenda i u posljednjoj je odigranoj utakmici izgubila s čak 19:0. Astra je igrača u trećoj rumunjskoj ligi i dogurala je do osmog kola bez ijednog boda i s gol-razlikom od 0:78.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Astra je prema posljednjim podacima s Transfermarkta u ekipi imala samo osam igrača i jednom im se čak na utakmici pojavilo samo njih šestero, pa se utakmica na kraju nije niti odigrala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su propali?

Kako je Astra upala u probleme? Pa postoje dvije strane priče. Njihova je sljedeća.

"FIFA nam je uvela zabranu registracije igrača i našli smo se u poziciji da ne možemo kompletirati momčad za nastavak sezone. Ovo je slijepa ulica, iako nikome ne dugujemo novac. U uvjetima u kojima smo se našli, bili smo prisiljeni podnijeti zahtjev za povlačenje ekipe iz trećeligaških utakmica", priopćili su tako iz Astre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, druga strana priče je smislenija. Astra itekako duguje novac i FIFA im nije iz hira uvela ovu zabranu. Problemi su u Astri krenuli onda kada je vlasniku kluba, kako pišu Rumunji, dosadio nogomet i kada je prestao plaćati igrače. Kako su rasli dugovi klub je počeo postepeno propadati, a vlasnik kluba im je u Rumunjskoj optužen za pranje novca i prošle godine je dobio kaznu od pet godina zatvora.

Stanje u Astri tada je počelo drastično deteriorirati i u kratkom su roku morali zaključati bravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo