Bilićevi Vatreni nisu ovako nešto doživjeli godinama!

Split je ipak oprostio 14 godina čekanja na dolazak najveće sportske svetinje u Hrvata.

3.6.2011.
11:35
VOYO logo

Kada se prolomio veliki pljesak sa istočne tribina na kojoj se okupilo nekih petstotinjak gledatelja hrvatski reprezentativci su na trenutak zastali i onda, dok su nizali krugove, uzvratili publici. Na trenutak se osjetio onaj bliski fluid, obećavajući... Tko zna otkada nije bilo pljeska na treningu, vjerojatno od vremena Ćire Blaževića. U 30. minuti treninga Modrić je volejem zaparao u lijeve rašlje, opet pljesak na otvorenoj sceni.

Posljednji trening uoči Gruzije došao je pogledati legendarni kapetan Niko Kovač. S tim da je malo špijunirao što rade Gruzijci. Ivan Rakitić stigao je na štakama... Podrška s tribina, podrška na terenu. Još kad je stigla vijest da je Drago Gabrić prebačen s Jedinice intenzivne njege na odjel kirurgije... Travnjak čudesan, poput stola za biljar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukov šef terena Tomo Lauš zaslužio je medalju od HNS-a za odrađeni posao. Sukladno tradiciji Bilić je trening završio utakmicom Stari – Mladi. Igrali su Runje, Srna, Schildenfeld, Šimunić, Pranjić, Modrić, Dujmović, Eduardo, Klasnić i Jelavić, a za Mlade su nastupili Pletikosa, Vrsaljko, Ćorluka, Bartulović, Lovren, Pamić, Perišić, Tomečak, Badelj, Kalinić i Mandžukić. Zamislite kakva je Hrvatska, i koja je to perspektiva kad Modrić sa 25 godina igra za stare.

"Starci" su slavili, Dujmović je zabio za 1:0, Jelavić za 2:0. Smanjio je Mandžukić, dobio aplauz tribina. Pranjić je izdržao trening bez teškoća što znači da će biti u početnoj postavi za utakmicu s Gruzijom. Posebni pljeska dobio je Joe Šimunić, splitska publika ga želi u Hajdukovom dresu, Poljudom se orilo "javi se". Joe se javio, mahnuo publici, jedna lijepa ljubav s navijačima je započela...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Šušak i njegovi "mali vatreni", reprezentacija U-21, pomalo su u sjeni A vrste, ali njihov dvoboj protiv Gruzije na startu kvalifikacija za prvenstvo Europe ništa manje nije važan. Šušak je imao nekih teškoća oko sastava, u posljednji trenutak otpali su Ozobić i Kramarić, još otprije izbornik ne može računati na ozlijeđene Delača i Andrijaševića.

Mlada reprezentacija spremala se u Međugorju, iz A vrste vraćen je kapetan Ante Vukušić, a igra se s početkom u 16 sati u Dugopolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrat će Kalinić, Celjak, Pavlović, Kelić, Jozinović, Vujičević, Ademi, Trebotić, Vukušić, Čop i Lendrić", najavio je izbornik.

Šušak je izrekao niz pohvala o mladoj reprezentaciji Gruzije, ali s napomenom da je Hrvatska favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Respektiram Gruziju, ne zato što sam radio tamo, nego zato što sam spoznao da gruzijski nogomet ima veliku tradiciju. I tu tradiciju bilo bi neozbiljno podcijeniti. Nisu napravili neke rezultate na reprezentativnom nivou, ali znam da imaju ozbiljne aspiracije. Mi imamo ulogu favorita, vjerujem u svoje mladiće", kazao je Šušak.

Zanimljivo, mlada reprezentacija Gruzije malo je zalutala. Sami su rezervirali hotel, odlučili su se za Jadran, ali u Segetu pokraj Trogira, misleći da je hotel u Splitu. Tako su iz zračne luke krenuli prema Splitu i, naravno, promašili hotel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvali su HNS i u panici izvijestili kako nemaju hotel, ali ubrzo je problem riješen. Malo dulje su se vozili. Tako je to kad su sami željeli sve realizirati.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201106020917006 arti-201106020222006 arti-201106011388006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo