BILIĆ ODGOVORIO NA PITANJE SVIH PITANJA - ZAŠTO JE ODABRAO BAŠ KINU? / 'Ovaj put ispunili su tri ključna uvjeta...'

Image
Foto: Profimedia

Mnoge je, i to s potpunim pravom, iznenadio Bilićev odlazak u Kinu, pogotovo nakon nedavnog povratka u elitni europski nogomet

7.1.2021.
16:17
Profimedia
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić (52) nije dugo čekao na novi posao. Tri tjedna nakon što je dobio otkaz u West Bromwich Albionu pronašao je novog poslodavca, a to je kineski prvoligaš Beijing Guoan s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Beijing Guoan objavio je u srijedu na društvenim mrežama da je Bilić na trenerskoj klupi naslijedio Francuza Brunu Genesia, s kojim su prošle sezone bili treći u prvenstvu, te su igrali u četvrtfinalu azijske Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

West Bromwich Albion manager Slaven Bilic is interviewed after the Premier League match at The Hawthorns, West Bromwich.,Image: 574033464, License: Rights-managed, Restrictions: No use in betting, games or single club/league/player publications. RESTRICTIONS: EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video ..., Model Release: no

Zašto baš Kina?

Mnoge je, i to s potpunim pravom, iznenadio Bilićev odlazak u Kinu, pogotovo nakon nedavnog povratka u elitni europski nogomet, a sada je i on sam otkrio zašto se baš odlučio za Beijing.

"Meni je Kina kao nogometna stvarnost oduvijek bila interesantna. Uostalom, prije tri godine bio sam u ozbiljnim razgovorima s predstavnicima njihova Saveza oko preuzimanja kineske reprezentacije. Što se ovaj put promijenilo da sam odmah prihvatio? Ispunila su se tri ključna uvjeta. Prvo da poziv dođe kada sam slobodan, drugo da su financijski uvjeti u željenim okvirima i treće da je klub snažan i ambiciozan. Eto, ovaj put se sve poklopilo i potpisao sam za jedan od top 3 klubova u Kini", rekao je Bilić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

West Bromwich Albion manager Slaven Bilic shakes his fist during the Premier League match between West Bromwich Albion and Sheffield United at The Hawthorns, West Bromwich West Bromwich Albion v Sheffield United, Premier League - 28 Nov 2020,Image: 572079098, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no

Pakleni posao u Kini

Kazao je i kako je imao ranije ponudu da preuzme njihovu reprezentaciju.

"Bilo je aktualno 2018. godine. Imao sam čak pet sastanaka s njihovim ljudima iz Saveza, u Rimu, Bruxellesu, te tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji. Naposljetku, nismo konkretizirali te razgovore, ali su mi Kinezi ostali u vrlo ugodnom sjećanju zbog ozbiljnosti i profesionalnosti, te pristojnosti u ophođenju. Uz to sam tada dosta pratio njihovu reprezentaciju, pa i tako stekao određene spoznaje o njihovom nogometu", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je i da ga čeka pakleni posao u Kini.

"Ograničen je broj stranaca i uveden je salary cap. Igrači koji su potpisali ugovore prije tih odredbi ostaju u istom statusu. No, sada je možda prerano da uopće nešto pričam o momčadi, igračima, uvjetima i situacijama. Kada dođem u Peking imati ću ipak jasniju sliku", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Slaven Bilic manager of West Bromwich Albion reacts during the game West Bromwich Albion v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, The Hawthornes, West Bromwich, UK - 8 Nov 2020,Image: 567981384, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no

Povratak u Hajduk?

Spominjao se ranije Bilić i u kontekstu povratka u Hrvatsku, odnosno na klupu Hajduka.

"Postoje nekoliko činjenica, a to je da je Hajduk klub mog života. Druga je činjenica da svi mi koji smo nekad igrali za Bijele, a potom smo krenuli u trenerski posao, više ili manje figuriramo kao kandidati kada Hajduk traži trenera. Treća je činjenica da sam osobno, već od mnogo ranije, u vrlo dobrim odnosima s Lukšom Jakobušićem. Dakle, i kada nije bio u Hajduku imali smo komunikaciju. Četvrta je činjenica ona koja je trenutačno možda i najbitnija za ovu priču, a to je da povratak u Hrvatsku još duže vremena nije u mom planu karijere. Nikad ne zna čovjek što se sve može promijeniti, ali realnost je da će mi trenerski put biti još dugo vezan za inozemstvo", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo