BERLUSCONI OTKRIO KAKO JE IZGLEDALO NJEGOVO RAZDOBLJE NA ČELU MILANA: / 'Mene je teško zamijeniti...'

Image
Foto: Profimedia

Od 2018. godine Belusconi je vlasnik talijanskog kluba Monze, koja je ušla u Drugu ligu (Serie B)

11.6.2020.
16:57
Profimedia
VOYO logo

Silvio Berlusconi (83), čija je Monza ušla u Drugu talijansku ligu, izjavio je da jednako voli svoj novi klub kao i AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu.

Image
ZLATAN PREDAJE REBIĆU 'KLJUČEVE MILANA': /

Ibra se gadno zakrvio sa šefom kluba, njegov je odlazak neizbježan

Image
ZLATAN PREDAJE REBIĆU 'KLJUČEVE MILANA': /

Ibra se gadno zakrvio sa šefom kluba, njegov je odlazak neizbježan

"Kad bi došlo do susreta Monze i Milana vjerojatno bih na stadion došao bez klupskog šala, jer i danas moje srce kuca 50 posto za Milan i 50 posto za Monzu", izjavio je Berlusconi za televizijska mrežu TeleLombardia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlusconi je postao vlasnik Monze 2018. godine, a klub je ovog tjedna službeno promoviran u Drugu talijansku ligu, jer je Talijanski nogometni savez odlučio da neće biti nastavka natjecanja u Trećoj ligi, koje je prekinuto zbog koronavirusa, a Monza je u trenutku prekida bila vodeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put prema Prvoj ligi

Berlusconi ističe da sa Monzom želi ući u elitu, odnosno u Seriju A, ali je svjestan da bi to bilo teško ostvarivo već iduće sezone: "Bilo bi fenomenalno da odmah izborimo ulazak u Seriju A, ali treba biti realan. Trebat ćemo dovesti četiri ili pet pojačanja i želimo odraditi dobru sezonu u Drugoj ligi, a ako se ostvari više od toga, još bolje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu Berlusconi se osvrnuo i na AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu (1986-2017), a u tom razdoblju klub je bio pet puta prvak Europe (1988–89, 1989–90, 1993–94, 2002–03, 2006–07), te osam puta najbolji u Italiji, a posljednji naslov državnog prvaka osvojio je u sezoni 2010–2011.

'Na mene su gledali kao na starijeg brata'

Nakon toga godinu dana Milan je bio u vlasništvu kineskog poduzetnika Li Yonghonga, a od 2018. njime upravlja američka investicijska tvrtka "Elliott Management Corporation".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kvalitetni igrači, sposoban trener i predsjednik kluba koji im je potpora ključni su za uspjeh. Ja sam o svakom igraču sve znao i oni su na mene gledali kao na starijeg brata. Mene je teško zamijeniti", zaključio je Berlusconi.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo