BERLUSCONI OTKRIO KAKO JE IZGLEDALO NJEGOVO RAZDOBLJE NA ČELU MILANA: / 'Mene je teško zamijeniti...'

Od 2018. godine Belusconi je vlasnik talijanskog kluba Monze, koja je ušla u Drugu ligu (Serie B)

11.6.2020.
16:57
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Silvio Berlusconi (83), čija je Monza ušla u Drugu talijansku ligu, izjavio je da jednako voli svoj novi klub kao i AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu.

"Kad bi došlo do susreta Monze i Milana vjerojatno bih na stadion došao bez klupskog šala, jer i danas moje srce kuca 50 posto za Milan i 50 posto za Monzu", izjavio je Berlusconi za televizijska mrežu TeleLombardia.

Berlusconi je postao vlasnik Monze 2018. godine, a klub je ovog tjedna službeno promoviran u Drugu talijansku ligu, jer je Talijanski nogometni savez odlučio da neće biti nastavka natjecanja u Trećoj ligi, koje je prekinuto zbog koronavirusa, a Monza je u trenutku prekida bila vodeća.

Put prema Prvoj ligi

Berlusconi ističe da sa Monzom želi ući u elitu, odnosno u Seriju A, ali je svjestan da bi to bilo teško ostvarivo već iduće sezone: "Bilo bi fenomenalno da odmah izborimo ulazak u Seriju A, ali treba biti realan. Trebat ćemo dovesti četiri ili pet pojačanja i želimo odraditi dobru sezonu u Drugoj ligi, a ako se ostvari više od toga, još bolje".

U intervjuu Berlusconi se osvrnuo i na AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu (1986-2017), a u tom razdoblju klub je bio pet puta prvak Europe (1988–89, 1989–90, 1993–94, 2002–03, 2006–07), te osam puta najbolji u Italiji, a posljednji naslov državnog prvaka osvojio je u sezoni 2010–2011.

'Na mene su gledali kao na starijeg brata'

Nakon toga godinu dana Milan je bio u vlasništvu kineskog poduzetnika Li Yonghonga, a od 2018. njime upravlja američka investicijska tvrtka "Elliott Management Corporation".

"Kvalitetni igrači, sposoban trener i predsjednik kluba koji im je potpora ključni su za uspjeh. Ja sam o svakom igraču sve znao i oni su na mene gledali kao na starijeg brata. Mene je teško zamijeniti", zaključio je Berlusconi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali