BELGIJSKI IZBORNIK IZNENADIO POČETNOM POSTAVOM: / Europa ovo nije vidjela još od 1968. i Jugoslavije

Image
Foto: AFP, EMMANUEL DUNAND

Momčad s kojom je belgijska reprezentacija istrčala na travnjak stadiona u Lilleu u četvrtfinalnom dvoboju Eura protiv Walesa jedan je od najmlađih u povijesti.

1.7.2016.
22:32
AFP, EMMANUEL DUNAND
VOYO logo

Belgijski izbornik Marc Wilmots je nakon utakmice protiv Mađarske u osmini finala ostao bez Thomasa Vermaelena koji je skupio dva žuta karotona te Jana Vertonghena koji se ozlijedio. Umjesto njih su u početnu jedanaestoricu upali 21-godišnjaci Jason Denayer i Jordan Lukaku što je prosjek godina udarne momčadi spustilo na 24 godine i 242 dana.

Hazard u velikoj formi

Najmlađa je to početna postava jedne reprezentacije na europskim prvenstvima još od daleke 1968. godine. Tada je u finalu Eura u Italiji reprezentacija Jugoslavije zaigrala protiv domaćina s postavom koja je u prosjeku bila stara 23 godine i 170 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo još jednu zanimljivost. Eden Hazard je asistirao Radji Nainggolanu za pogodak kojim je Belgija povela protiv Walesa u 13. minuti. Hazardu je to bila četvrta asistencija na turniru što je doseg koji je posljednji put napravio Srbin Ljubinko Drulović na Euru 2000. godine. Također, Hazard je s četiri asistencije na Euru nadmašio vlastiti učinak iz kompletne prošle sezone Premier lige u kojoj je odigrao 31 utakmicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo