BELGIJCI IZRADILI DINAMO? / 'Ovo što se dogodilo je tragedija za klub'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić prokomentirao je izbacivanje juniora iz Lige prvaka zbog administrativne pogreške, tj. nastupa Matije Fintića u susretu s Anderlechtom iako je imao tri žuta kartona.

2.3.2016.
12:50
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

"Neću uopće ulaziti u to. Poslali su dopis koji su poslali odmah nakon utakmice, a jesu li paralelno imali nekakvu ideju ne želim spekulirati", rekao Mamić osvrčući se na medijske napise o 'prljavoj igri belgijske momčadi'.

"Ovo što se dogodilo je tragedija za klub i dečke i svima nam je vrlo teško. Mi smo veliki sustav i naravno da se ovako nešto ne bi smjelo dogoditi, ali svejedno je. Ne samo nama nego Realu, Legiji i drugima. AnđelkoIvanjko je tehnički direktor i to mu je primarni posao, ali isključivi krivac nije samo on nego ima cijela hijerarhija koja, ako ćemo biti iskreni, vodi do mene kao sportskog direktora", kazao je Mamić te je nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko radi taj i griješi

"Trener, direktor škole i ja svi snosimo dio odgovornosti i ne bih htio da sve padne na Anđelka koji je dugo u našem sustavu, fantastično radi svoj posao i vuče za pet ljudi. Radi se o dečku koji gotovo 8 godina sjajno radi svoj posao, ali tko radi taj i griješi i će svakako nastaviti biti dio našeg kolektiva. Vjerujte da je njemu najteže i da mu je ovo jako teško palo", pojasnio je sportski direktor i trener kluba iz Maksimirske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je, podsjetimo, u osmini finala u Bruxellesu pobijedio Anderlecht s 2:0 i ostvario plasman u četvrtfinale u kojem je u Maksimiru trebao ugostiti veliku Barcelonu. No, naknadno se pokazalo da Matija Fintić zbog tri žuta kartona nije smio igrati protiv Anderlechta, a premda se belgijski klub nije žalio, Europska nogometna federacija (UEFA) je u ponedjeljak izbacila Zagrepčane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo