KIKS KRALJEVA / Barcelona može početi slaviti naslov? Real Madrid u golijadi izgubio kod kuće, Modrić ušao s klupe

Image
Foto: Profimedia

Nogometaši madridskog Reala doživjeli su prvi domaći poraz u ovoj sezoni španjolskog prvenstva, a prva momčad koja je odnijela sva tri boda sa Santiaga Bernabeua je Villarreal koji je slavio s 3-2 (1-1)

8.4.2023.
23:13
Profimedia
VOYO logo

Domaći su poveli u u 16. minuti, kad je nakon šuta Asensija lopta pogodila Paua Torresa, potpuno promijenila smjer i završila u mreži gostiju. U 39. minuti je Nigerijac Samuel Chukwueze postigao prvi od svoja dva pogotka nakon solo prodora i izjednačio na 1-1.

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Mourinho srušio Jurića i Vlašića pa odlučio odgovoriti na nedavne prozivke spominjanjem Livaje

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Mourinho srušio Jurića i Vlašića pa odlučio odgovoriti na nedavne prozivke spominjanjem Livaje

U 48. minuti Real je ponovno poveo pogotkom Viniciusa Juniora. No, borbena momčad Villarreala došla je do preokreta. U 70. minuti Jose Luis Morales je iz gužve u kaznenom prostoru svladao Thibauta Courtoisa za 2-2, a veliku pobjedu "žutoj podmornici" donio je prekrasnim pogotkom Chukwueze u 80. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIgerijac je s desnog boka krenuo prema sredini i sa 18 metara iskosa opalio ljevicom pogodivši suprotne rašlje. Courtois se ispružio koliko je mogao, ali je samo vršcima prstiju uspio okrznuti loptu.

U završnici dvoboja glavni sudac Rojas je dosudio kazneni udarac za Real, jer je vidio igranje rukom gostujućeg braniča Mandija. No, nakon što je pregledao snimku poništio je svoju odluku, vidjevši da je Mandija, koji je ušao u klizeći start lopta prvo pogodila u tijelo i odbila se u ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić nije bio u početnoj postavi, a Carlo Ancelotti ga je ubacio u 72. minuti, pri rezultatu 2-2. Kapetan hrvatske reprezentacije je priredio nekoliko prilika suigračima i sam zapucao prema golu, ali nije uspio spriječiti poraz svoje momčadi.

"Kraljevski klub" je ostao na 59 bodova, 12 manje od vodeće Barcelone koja će u ponedjeljak ugostiti Gironu. Villarreal je trećom uzastopnom pobjedom, a petom u posljednjih šest nastupa, skočio na peto mjesto sa 47 bodova. Četvrtoplasirani Real Sociedad mu bježi još samo četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad iz San Sebastiana je u subotu slavila sa 2-0 protiv Getafea. Pred kraj prvog poluvremena Mikel Oyarzabal je postigao vodeći pogodak, čime se iskupio za neiskorišteni kazneni udarac iz 44. minute, koji je vratar David Soria obranio. Za konačnih 2-0 strijelac je bio japanski reprezentativac Takefusa Kubo u 60. minuti.

Gostujući Athletic Bilbao slavio je sa 2-1 protiv Espanyola u utakmici odigranoj u subotu u Barceloni. Inaki Williams je u 22. minuti donio prednost baskijskoj momčadi. Martin Braithwaite je u 45. minuti zatresao mrežu Athletica, ali je pogodak poništen, jer je prije njegovog udarca lopta pogodila u ruku njegovog suigrača Joselua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 75. minuti je Nico Williams udvostručio prednost gostiju. Sergi Darder je u 90. minuti donio nadu Espanyolu, nakon pogreške Athleticova vratara Unaija Simona. No, domaćin nije uspio izbjeći šesti prvenstveni poraz u nizu, prvi koji je "potpisao" novi trener Luis Garcia.

U završnici dvoboja Espanyol je ostao i s igračem manje kad je Aleix Vidal dobio dva žuta kartona u razmaku od tri sekunde. Prvi je zaradio zbog toga što je ramenom udario Nicu Williamsa u lice, a drugi zbog reakcije na odluku glavnog suca Munuere Montera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Osasune prekinuli su niz od četiri prvenstvene utakmice bez pobjede svladavši pred svojim navijačima Elche sa 2-1 (0-1) u prvom subotnjem dvoboju. Gosti su poveli golom Tetea Morentea u 44. minuti i držali su prednost do 71. minute kad je uslijedio preokret, a kreirao ga je marokanski napadač Abde Ezzalzouli. U 71. minuti je postigao izjednačujući pogodak na asistenciju Barje, da bi u 84. minuti na dodavanje Oroza donio pobjedu svojoj momčadi.

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir bio je u početnoj postavi Osasune i igrao je do 79. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Athletic je sa 40 bodova zadržao sedmo mjesto, ispred Osasuna koja ima 38 bodova. Espanyol je sa 27 bodova u zoni ispadanja, kao i Elche koji je sa samo 13 bodova čvrsto na začelju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo