Balakov Hajduk usporedio s Real Madridom!

'Prije tri godine Real Madrid je ispao u kupu od petoligaša. Važna je vjera, temelj.

6.12.2011.
10:31
VOYO logo

Ni mrvicu samokritičnosti nije u svojoj analizi jeseni ponudio Hajdukov trener Krasimir Balakov. Neupućen bi nakon njegovih riječi pomislio da Splićane na proljeće čeka polufinale Kupa Hrvatske i ravnopravna bitka s Dinamom za titulu prvaka, a stvarnost je za ljubitelje Bilih puno surovija.

"Analizu sam napravio i dao upravi. Na početku sezone pet-šest utakmica imali smo ritam četvrtak-nedjelja. Tada smo dobro radili, imali sve igrače na raspolaganju, tek je otpao Miličević koji se ozlijedio pri kraju priprema. Imao sam kompaktan kadar, pedeset posto igrača bilo je novih, pet stranaca te još pet mlađih. Došlo je trinaest igrača i to je bila sasvim nova momčad. U prvih deset prvenstvenih utakmica poraženi smo samo u Zadru, a utakmicama sa Stokeom i Barcelonom ostavili smo pozitivan dojam. Do utakmice u Karlovcu sve je bilo pozitivno, a tada smo odigrali slabo drugo poluvrijeme. Igrači moraju biti mentalno spremni da nose dres Hajduka. Posljednjih mjesec dana narušili smo balans, dosta igrača bilo je ozlijeđeno, bilo je mladih igrača koji su bili nezadovoljni svojim statusom. Utakmica s Lokomotivom prelila je čašu", kazao je Balakov koji je izdvojio dobre stvari. O lošima nije govorio jer ih, po njemu, ni nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozitivno je to što je Hajduk pokazao disciplinirano i organizirano lice koje nije gubio do kraja sezone. Ni u jednom trenutku nije se dogodilo da se Hajduk raspao. Na Andriću, Anasu Sharbiniju, Tomasovu i Limi gradimo igru. Oni su naše srce i ako nema njih onda je teško držati razinu kvalitete", kaže Balakov, koji je uvjeren da će preživjeti pauzu i da će 5. siječnja obaviti prozivku. Uostalom, već je napravio plan priprema, a upravi je rekao što želi.

"Ove zime nam trebaju dva do tri prava pojačanja. Treba nam igrač tipa Andrića, koji ima karakter, treba nam kreativac poput Anasa i Tomasova. Moramo uzeti jednog robusnog napadača, pa jednog stopera u zadnjoj liniji. Treba mi kičma momčadi, nedostaje nam i visine, snage. Teško će biti dovesti igrače koji su nam potrebni jer je kvaliteta je skupa. No, ako Hajduk želi ići dalje mora nabaviti novac", smatra Balakov, koji je prije odlaska na odmor u Bugarsku i Španjolsku upravi ostavio popis igrača koje želi te će s golfskog terena u Marbelli pratiti realizaciju svojih želja. "Dao sam im popis svih hrvatskih igrača koji mogu igrati u Hajduku, ali i stranaca za koje mislim da nam mogu pomoći. Ne znam što će biti sa Santinijem, ali za njega će biti korak naprijed ako dođe u Hajduk, mi nemamo takvog igrača. Upravi sam dao popis od sedam-osam igrača koje želim", otkrio je Balakov te se pohvalio da nije osjetio menadžerske pritiske, ali s upravom se nije uvijek slagao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo pritiska na mene, ako pitate za onaj balkanski pritisak, onda ga nije bilo. A s upravom je bilo i konflikta, različitih razmišljanja, ali to je dobro. Pa, nisam ja najbolji prijatelj s predsjednikom, to mi ne treba. Ja sam za konfrontaciju", kaže Balakov. Kako je Balakov pričao, ispada da na Poljudu teku med i mlijeko. A Hajduka nema u kupu, Dinamo u prvenstvu ima prednost od šest bodova... "Prije tri godine Real Madrid je ispao u kupu od petoligaša. Važna je vjera, temelj. Neću sjediti na klupi i ovisiti o jednoj utakmici", kaže Balakov koji na proljeće najavljuje novi Hajduk. "Ne smije ostati ovakva situacija s igračkim kadrom, sigurno će biti promjena", rekao je Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo