'Važna jedino kvaliteta' / Baka Slišković poveo Zrinjski do naslova prvaka: 'Cijeli Mostar je slavio'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

'Ne pravim nikakve razlike po pitanju nacionalnosti. Kod nas igra 4-5 igrača srpske, 3-4 bošnjačke narodnosti, ostalo su Hrvati', kazao je Blaž Slišković, trener Zrinjskog

30.5.2017.
11:12
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Zrinjski je prvak BiH u nogometu, predvođen trenerom Blažem Sliškovićem, koji ističe da igrače bira jedino po kvaliteti, donosi Večernji list.

"Ne pravim nikakve razlike po pitanju nacionalnosti. Kod nas igra 4-5 igrača srpske, 3-4 bošnjačke narodnosti, ostalo su Hrvati. Nije moje da komentiram politiku drugih klubova u BiH, ali moja je deviza da igrače ne biramo po nacionalnosti, nego po njihovoj kvaliteti, karakteru. Ma neka je i “crni Ciganin”, i Šveđanin, i bilo što, samo da je dobar nogometaš", reći će Slišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov Zrinjskog slavio je čitavi Mostar. Čak je i pristašama Veleža ponešto draže da prvenstvo osvojio klub iz njihovog grada. "Pravim Mostarcima sigurno je draže da naslov prvaka osvoji klub iz njihova grada, a ne, što ja znam, Željo ili Sloboda. Moja je kuća, kako se kaže, s druge strane, i ljudi koji tamo žive čestitaju mi poslije pobjeda, osjećam da im je drago zbog moga uspjeha, što mi je normalno. Ne vidim nikakve znakove bojkota" rekao je Slišković za Večernji list.

Zrinjski je odigrao sjajnu završnicu Premijer lige Bosne i Hercegovine, pobijedivši u posljednje tri utakmice. Drugoplasirani Željezničar zaostao je jedan jedini bod, dok je treće završilo Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo