ARMADA ZASJENILA SVE: / Navijači Rijeke brutalno vrijeđali Zagrepčane i HNS

Image

Sudeći prema novom izvještaju HHO-a u Hajduku mogu biti mirni, dok je s Dinamo i Rijekom drugačija situacija.

5.12.2016.
21:46
VOYO logo

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 18. kola MAXtv Prve lige, , a izvještaj pernosimo u cijelosti.

GNK Dinamo – HNK Rijeka 1:1

Utakmica je odigrana 3. prosinca 2016. u 15.00 sati na stadionu Maksimir u Zagrebu. Na utakmici je bilo preko 1.500 pripadnika navijačke skupine Armada iz Rijeke i 1.000 pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16. minuti nakon dosuđenog prekršaja na golmanu Dinama, riječki navijači viču „Ubi, ubi purgera!“. U 23. minuti skandiraju „HNS pederi, nogomet ste sjebali!“, a u 52. minuti Armada pali baklju. Nakon što je igrač Rijeke u 69. minuti dobio crveni karton, BBB su zapalili šest baklji, od kojih su jednu bacili u blizinu terena.

Također su bačene tri petarde. U 69. minuti Armada ponovno skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali!“. Tijekom 72. minute BBB ponovno pali dvije baklje, dok je Armada također zapalila jednu. Armada u 74. minuti ponovno skandira „Ubi, ubi purgera!“, a u 88. minuti pali šest baklji, od čega su četiri bačene na tartan stazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon utakmice, navijači Armade su zamoljeni da nakratko ostanu na tribinama i ne pale pirotehnička sredstva. Uslijedilo je skandiranje i vrijeđanje Hrvatskog nogometnog saveza, kao i suca Vučemilovića čijim suđenjem riječki navijači nisu bili zadovoljni.

NK Slaven Belupo – HNK Hajduk 2:1

Utakmica Slaven Belupo – Hajduk odigrana je 4. prosinca u 15.00 sati na Gradskom stadionu u Koprivnici. Utakmicu je pratilo oko 2.500 gledatelja, a među njima i oko 300 pripadnika navijačke skupine Torcida (navijačka skupina HNK Hajduka) iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je protekao u korektnoj navijačkoj atmosferi, osim 79. minute kada je Torcida zapalila osam baklji, od kojih je jedna bačena na sam teren.

Image

Pojedini navijači Hajduka žalili su nam se kako im radi njihovog naglaska ili prebivališta koje piše na osobnoj iskaznici nije bilo dozvoljeno ući na tribinu gdje se navija za Slaven Belupo. Na pitanje kako prema naglasku ili podacima s osobne iskaznice mogu znati za koga navijaju, zaštitari nisu dali odgovor već su ih upućivali na gostujuću tribinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RNK Split - NK Osijek 1:1

Utakmica 18. kola MAXtv Prve lige odigrana je 4. prosinca 2016. u Splitu na Parku mladeži pred jedva par stotina navijača RNK Split i tridesetak pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijek). Nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident, a navijača NK Osijek bilo je toliko malo da se njihovo navijanje jedva čulo. Na početku susreta službeni je spiker apelirao na gledatelje za sportsko navijanje, podsjećajući ih da na stadionima nema mjesta pirotehničkim sredstvima i rasizmu.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo