izbornik gost rtl-a danas /

Ante Čačić: 'Naš najveći problem je efikasnost, prilike stvaramo, no optimist sam i vjerujem da ćemo ići u Rusiju'

'Činjenica govori da nemamo dovoljnu efikasnost, Hrvatska je u svakoj utakmici osim u onoj na Islandu odigrala ispod svog nivoa', tvrdi izbornik Čačić

6.9.2017.
19:40
VOYO logo

Nakon sinoćnjeg poraza od Turske, u studiju RTL-a Danas gostovao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić.

Izborniče Čačić, čuli smo što je rekao kapetan Luka Modrić, to su očito njegovi svježi stavovi nakon razgovora sa suigračima. Imate li problem u svlačionici, nedostaje li naboja? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno je da čovjek nakon svakog poraza, pogotovo na ovakav način, analizira kako je do toga došlo. Nemamo velikih problema koji bi sputavali naše igrače. Fali nam naboj, vidjeli ste na što je ličio nogometni stadion i kako treba izgledati. Stadion je bio pun i svaki čovjek je držao tursku zastavu u ruci i na taj način podržao reprezentaciju. Naši reprezentativci na čelu samnom od prvog dana imamo borbu sa svime. Ponajviše s uvjetima koje u Hrvatskoj nemamo, kad naši igrači dođu s kvalitetnih destinacija, imamo problema s lokacijama za treninge i utakmice. 

U posljednje tri utakmice osvojili smo tek tri boda i zabili jedan pogodak. Na čemu temeljite optimizam uoči nastavka kvalifikacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo moramo konstatirati da je Hrvatska i dalje na čelu skupine, dali smo najviše golova, a primili najmanje. Činjenica govori da nemamo dovoljnu efikasnost, Hrvatska je u svakoj utakmici osim u onoj na Islandu odigrala ispod svog nivoa. 

Zašto je efikasnost problem?

Mandžukić koji je naš najbolji strijelac već godinu dana ne igra na poziciji centralnog napadača, Kalinić je do dolaska na ovo okupljanje odigrao tek 45 minuta, Pjaca je već dugo ozlijeđen. Jedini napadač koji stalno igra, ali na poziciji ofenzivnog veznog, je Kramarić. U sredini imamo vezne igrače koji u svojim klubovima nisu zaduženi za pogotke. To su vrhunski plemeniti veznjaci. Mislim da smo na dobrom putu, sve je još u našim nogama, imamo mjesec dana do idućeg okupljanja, naši igrači će biti u boljoj formi. Optimist sam i siguran sam da će Hrvatska iduće godine ići u Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo