SUPERSPORT HNL / Ante Čačić najavio derbi s Hajdukom: 'Ova utakmica je uvertira za Milan u Ligi prvaka'

Image

Dinamo i Hajduk igraju sutra od 18 sati na Poljudu, a tekstualni prijenos pratite na našem portalu.

20.10.2022.
9:47
VOYO logo

Dinamov trener Ante Čačić najavio je derbi koji se igra na Poljudu u petak s početkom u 18 sati. U pitanju je susret u kojem drugoplasirani Hajduk dočekuje vodeću momčad SuperSport HNL-a u sklopu 14. kola prvenstva. Utakmica će se odigrati pred punim tribinama splitskog stadiona.

"Ostala su 72 boda u opticaju, ovo nije utakmica koja zaključuje prvenstvo. Ne treba zanemariti niti da se Osijek diže. Moramo biti fokusirani na svaku domaću utakmicu", rekao je Čačić u najavi susreta protiv Hajduka s kojim ima dobra iskustva, ali protiv kojeg nikad nije vodio utakmicu u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Loše vijesti za Modre /

Pet igrača Dinama ima virozu dan prije derbija, među njima i jedan od najvažnijih prvotimaca

Image
Loše vijesti za Modre /

Pet igrača Dinama ima virozu dan prije derbija, među njima i jedan od najvažnijih prvotimaca

Viroza u redovima Dinama

"Veselim se najvećem hrvatskom derbiju, a vesele se i moji igrači. Čeka nas prekrasni nogometni ambijent na Poljudu, a mi smo dobro raspoloženi i puni želje da listopad zaključimo na najbolji mogući način. Poslije Hajduka nas čekaju Milan, Osijek i Chelsea. U domaćem nogometu nemamo boljeg podražaja od ovakve utakmice, tako da nam je to stvarno dobra uvertira za Milan", nastavio je Dinamov trener i otkrio probleme s kojima se nosi prije utakmice.

"Među nama kola viroza, virozni su Ljubičić i Štefulj, zbog toga na Poljudu sigurno neće biti ni Emrelija, Bulata i Nevistića, vjerujem da će to tu stati, da neće biti neke veće epidemije u svlačionici. To ću znati prije današnjeg treninga. Nakon toga imamo ručak i idemo prema Splitu. Očekivanja su velika, rekao sam igračima da nema te priče "u derbiju je sve moguće", mi imamo kvalitetu i želimo izaći kao pobjednik susreta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imperativ je biti na svom maksimumu. Možemo takvi biti u Splitu. Imamo velik fond igrača, možemo rotirati pola momčadi i to je naša prednost. Hajduk je u dobrom tonusu, učinkovit i dobar, imat će veliku potporu tribina što nam garantira da ćemo gledati dobru utakmicu. Optimist sam, vjerujem da će Dinamo pokazati kvalitetu. Bude li tako, možemo do dobrog rezultata", uvjeren je Čačić.

Njemu će to biti debi na Dinamovoj klupi na Poljudu, a siguran je da on nema veliki rezultatski značaj po pitanju raspleta prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk ima ozbiljne ambicije"

"Želim nastaviti pobjednički niz. Mislim da je momčad spremna, učinit ću sve da do toga i dođe. Ne držim da će ova utakmica riješiti prvenstvo kako god ona završi. Nama je najvažnije biti fokusiran na svaku utakmicu, treba nam dinamika osvajanja bodova kako bi se zadržali na tronu. Nijednog trenutka ne smijemo pomisliti da je prvenstvo gotovo, Hajduk ima ozbiljne ambicije, na visokoj je razini."

"Ne treba zanemariti niti da se Osijek diže, igra sve bolje, tako da i on može ući u dobar ritam osvajanja bodova. Moramo biti fokusirani na svaku utakmicu, ne gledati protiv koga igramo. Hajduk s novim trenerom osvaja bodove, to mu je najvažnije. Uz dobar rezultat je lakše doći i do igre, to je bitno, a to Hajduk sada ima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo