STVARNO JE TO REKAO? / Čeferin o temi koja će uzburkati javnost: 'Navijači će i dalje misliti da je s*ronjama iz Švicarske samo do novca'

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Predsjednik krovne europske nogometne organizacije gostovao je u jednom podcastu i dotaknuo se teme nogometa u SAD-u

25.4.2023.
17:25
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

Na pitanje je li moguće da se Liga prvaka u budućnosti igra u Sjedinjenim američkim državama, Aleksandar Čeferin odgovorio je: "Da, moguće je, počeli smo razgovarati o tome. Finale 2025. igrat će se u Munchenu, a nakon toga ćemo vidjeti."

Image
DRAKONSKA KAZNA /

Bivši mladi hrvatski reprezentativac suspendiran do daljnjeg: 'Izbačen je zbog svoje nediscipline'

Image
DRAKONSKA KAZNA /

Bivši mladi hrvatski reprezentativac suspendiran do daljnjeg: 'Izbačen je zbog svoje nediscipline'

Usporedio Ligu prvaka i NBA

Čeferin je gostovao u podcastu Men in Blazers i govorio o raznim temama, a posebice se dotaknuo SAD-a :"Nogomet je ekstremno popularan u SAD-u. Amerikanci su spremni platiti velike iznose za najbolje od nogometa. Pratit će europski nogomet kao što europski zaljubljenici u košarku prate NBA. Prodaja prava na Ligu prvaka ide jako dobro. Što se tiče SAD-a, sponzorski ugovori idu tako-tako, ali je komercijalizacija proizvoda ondje potpuno drugačija nego u Europi. Amerikanci su u tome puno talentiraniji od nas. Navijači će i dalje misliti kako je s*ronjama iz Švicarske samo do novca.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, spomenuo je da je finale Europskog prvenstva 2020. u SAD-u gledalo više ljudi nego finale NBA-a, a 30 utakmica Eura gledalo se kao i Super Bowl.

Što će reći navijači

Naravno, brojni veliki europski klubovi imaju simpatizere diljem svijeta, ali kako će na ovo reagirati navijači klubova koji će zaigrati na nekom drugom kontinentu? Veliki je trošak za svakoga otići na gostovanje svoje momčadi na vlastitom kontinentu, a kako tek priuštiti odlazak na drugi kontinent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina, odigra se i utakmica NBA lige u Europi, ali to se dogodi jednom u sezoni u kojoj svaki klub odigra minimalno 82 utakmice i gdje ta jedna utakmica ne mora apsolutno ništa značiti u krajnjem poretku, ali bilo bi suludo utakmicu koja može promijeniti tijek natjecanja, pogotovo finale, preseliti na drugi kontinent, daleko od navijača kojima njihov klub znači puno više od marketinških igrica, sponzora ili popularizacije sporta. Ionako već ima dovoljno prijateljskih turnira koji se igraju ljeti po cijelom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo