ALARMANTNA SITUACIJA U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI: / Izbornik zasut lošim vijestima, a početak kvalifikacija se bliži

Image
Foto: AFP

Problemi za izbornika Zlatka Dalića

1.2.2019.
19:39
AFP
VOYO logo

Nešto više je od mjesec i pol dana do prve eurokvalifikacijske utakmice protiv Azerbajdžana na domaćem terenu, a izbornik Zlatko Dalić zasut je lošim vijestima. Jako bitni Šime Vrsaljko, jer za njega prave zamjene na desnom boku nema, ide na operaciju križnog ligamenta koljena s kojim se muči od Svjetskog prvenstva i vjerojatno uopće neće igrati u kvalifikacijama za prvenstvo koje će biti održano u dvanaest gradova i dvanaest različitih europskih država tijekom ljeta 2020.

Josip Pivarić također zbog istog lijevog koljena ide na operaciju, te ga čeka slična stanka, nakon novog stradanja proteklog vikenda a u problemu je, srećom, daleko lakšem, i Filip Benković, kojeg izbornik vidi kao novog kandidata za stopersko mjesto...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ŠOK U REPREZENTACIJI: /

Dvojica Vatrenih moraju na operaciju; Dalićev adut izgubljen za kvalifikacije?

Image
ŠOK U REPREZENTACIJI: /

Dvojica Vatrenih moraju na operaciju; Dalićev adut izgubljen za kvalifikacije?

Duga je lista izostanaka

Dejan Lovren je za utakmicu "out" jer nema pravo nastupa, Ivan Strinić priprema se za povratak te nije spreman, Matej Mitrović neće igrati zbog povrede gležnja, Ćaleta-Car je “zamrznut” na klupi Marseillea, a Tin Jedvaj, Dalićevo otkriće u utakmici protiv Španjolske na Maksimiru u Ligi nacija, u posljednja dva susreta u Bundesligi sjedio je na klupi Bayera..

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

15.11.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 4, 3. kolo, Hrvatska - Spanjolska. Tin Jedvaj za 2:1. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

To je velikih peh, ali što možemo? Nećemo kukati. Želim im uspješan oporavak, da se što prije vrate na teren, a mi se moramo okrenuti drugim opcijama. I gotova stvar. U kontaktu sam s Vrsaljkom, čuo sam se s Pivarićem. Žao mi je, ali to je nogomet, dio karijere, dio sporta. Moraju biti jaki, uporni, čvrsti i strpljivi", kazao je izbornik Zlatko Dalić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi kukati

Dalić ne želi kukati, nego što prije pronaći zamjene...

"Nemam namjeru plakati da nema Vrsaljka, nema Mandžukića, Subašić, Ćorluke, ovoga ili onoga. Nema od toga koristi. Sigurno da se radi o velikoj nesreći i hendikepu za sve nas, za reprezentaciju, nemamo tako bogat izbor igrača, ali što je tu je. Moramo gledati pozitivno i naći najbolje moguće opcije. Zna se što nam je cilj i moramo sve odraditi da taj cilj ostvarimo. Nije dobro, šteta za njih koji su ozlijeđeni, ali ne bih ovog časa još o imenima koja će dobiti priliku.", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijama za Euro 2020. u Francuskoj smještena je u skupinu E zajedno još s Mađarskom, Slovačkom i Walesom.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo