AKO STE PROPUSTILI: / Real skinuo prokletstvo, Ronaldo ciljao, Modrić se poigravao, a Totti oprostio

Image

Njemački Wolfsburg i španjolski Real Madrid prve su dvije momčadi koje su izborile nastup u četvrtfinalu ovosezonske Lige prvaka.

9.3.2016.
6:45
VOYO logo

Wolfsburg je svoje mjesto među elitom prestižnog europskog nogometnog natjecanja zaslužio nakon što je slavio protiv Genta 3:2 u prvom ogledu, a 1:0 pobjedu izborio i pogotkom Schürrlea u uzvratu, dok je madridski sastav nakon rimskih 2:0 istim rezultatom potvrdio uspjeh i u drugom sučeljavanju protiv Rome. Strijelci za sastav Zinedinea Zidanea bili su Cristiano Ronaldo i James Rodriguez.

Evo nekih zanimljivosti iz utakmica odigranih u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg

Plasiravši se ovako daleko u natjecanju postali su šesti njemački klub u četvrtfinalu Lige prvaka. Samo su španjolska i francuska liga ponudila više različitih klubova u četvrtzavršnici, točnije sedam različitih.

https://vid.me/bbeD

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid

Raspucan je bio španjolski sastav protiv Rome i to poprilično. Uputili su 37 udaraca prema vratima Szczesnyja, a to je jedan više u odnosu na zbroj ostalih klubova koji su igrali svoje utakmice Lige prvaka u utroak. Roma, Gent i Wolfsburg kombinirano su puknuli 36 puta prema suparničkim golovima. Toliko puta Realovi nogometaši nisu ciljali vrata suprotstavljene momčadi u Ligi prvaka niti jednom od sezone 2003/04.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanske momčadi bile su 'crna mačka' Realu u ždrijebu europskih natjecanja. Točnije, u nokaut fazama posljednji su puta prošli talijanski klub u sezoni 1987/88, a bio je to Napoli. Odtad je četiri puta ispadao od Juventusa (1996, 2003, 2005, 2015), dva puta od Milana (1989 i 1990), te po jednom od Torina (1992) i Rome (2008).

Cristiano Ronaldo

U utorak je postao nogometaš sa najviše nastupa u nokaut utakmicama Lige prvaka, sakupivši 57 takvih. Na jednoj je manje Xavi, slijede Casillas (55), Iniesta (53), Lampard (52), te Messi i Valdes (51).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspucao se portugalski nogometaš protiv Rome. Tijekom prvog poluvremena ciljao je vrata talijanske momčadi sedam puta, odnosno čak tri puta više u odnosu na ono što je cijeli gostujući tim pokušao u uvodnih 45 minuta. Do kraja ogleda sakupio je 14 udaraca i time izjednačio osobni rekord kojega je postavio 2011. u utakmici protiv Tottenhama.

https://vid.me/ccjV

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio je gol, a on mu je rekordni 90. u natjecanju. Također, niti jedan igrač nije zabijao u više utakmica Lige prvaka od njega koji je precizan u utorak bio u svojoj 61. Raul je zaustavljen na brojci 56., Messi trenutačno na 51.

Upisao je i asistenciju i to 27. Od aktivnih igrača najbliži su mu Iniesta i Messi, koji ih na kontu imaju 23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Keylor Navas

Sačuvao je mrežu ponovno netaknutom i postao tako prvi golman kojem je ikad pošlo za rukom ne vaditi loptu iz svog gola u prvih osam utakmica ovog natjecanja. Sakupio je na tom putu 17 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek nije niti blizu rekorda koji se mjeri minutažom sačuvane mreže. Jens Lehmann drži taj rekord, a on iznopsi 853 minute.

Hrvati

Luka Modrić odigrao je 76. uvodnih minuta utakmice, nekoliko puta okušao udarac iz daljine, no bila je ovo i večer koju je svojim obranama obilježio poljski golman Romine momčadi. Pamtljiv je i njegov driblig Pjanića iz 31. minute ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/iHzW7LdYLzz

Mateo Kovačić odigrao je posljednjih desetak minuta susreta. Bio je treća, posljednja zamjena koju je Zidane napravio na susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francesco Totti

Vjerojatno je posljednji puta nastupio u utakmicama Lige prvaka. Santiago Bernabeu je to prepoznao i toplo pozdravio ulazak u igru Romine legende i kapetana koji stavlja točku na igračku karijeru.

https://vine.co/v/iHzPlwgeger

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odradio je nešto više od završnih 15 minuta susreta u natjecanju u kojem je debitirao u ožujku davne 1993. godine. Godinama prije no što su se neki od sudionika utakmice u Madridu i rodili.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo