A MOGAO JE BITI NA BILIĆEVOM MJESTU: / 'Prošlo ljeto se pripremao za Barcelonu, a ovo će za Burton Albion'

Image
Foto: AFP, SERGEI SUPINSKY

Jednu od najbizarnijih trenerskih sezona u nogometnoj povijesti odradio je španjolski stručnjak Rafael Benitez.

12.5.2016.
8:54
AFP, SERGEI SUPINSKY
VOYO logo

Prije manje od godinu dana Benitez je još bio trener Napolija, a nemalo je iznenađenje predstavljalo kad ga je Real Madrid na ljeto izabrao za nasljednika Carla Ancelottija. Veza s Kraljevskim klubom, međutim, ni u jednom trenutku nije dobro funkcionirala, navijači su od samog početka uzeli na zub 56-godišnjeg stručnjaka i bilo je samo pitanje vremena kada će doći do rastave.

Trebao u West Ham

Dogodilo se to početkom siječnja, ali nije Benitez dugo mirovao. Jednako iznenađujuće kao što je bilo njegovo imenovanje za trenera Reala predstavljala je i njegova odluka da ekspresno prihvati novi posao i to u Newcastle Unitedu koji se grčevito borio za ostanak u Premier ligi. Ni na St. James' Parku se nije usrećio: u devet utakmica u elitnom engleskom razredu ostvario je samo dvije pobjede, a nakon što je u ponedjeljak Sunderland pobijedio Everton s 3-0, postalo je jasno da Svrake ispadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benitez je tako u istoj sezoni prošao put od Lige prvaka do pada u drugu ligu. U manje od godinu dana je vodio vrlo dobri Napoli, zvjezdani Real Madrid i utopljenika Newcastle! Ostaje enigma zašto je uopće prihvaćao tako riskantan posao u Newcastleu i značajno si srušio ugled. A ne treba zaboraviti ni da je prošlo ljeto trebao preuzeti West Ham, ali to je propalo kad je stigla ponuda Reala, a Čekićari su se na koncu odlučili za našeg Slavena Bilića. I danas im sigurno nije žao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sprdnja na društvenim mrežama

Dakako, nije trebalo čekati dugo da krene žestoka sprdnja s Benitezom na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rafa Benitez je prošlog kolovoza priprema momčad za Barcelonu. Ovog kolovoza će pripremati momčad za Burton Albion", jedan je od duhovitijih komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo