365 DANA ZA POVIJEST: / Prošla je puna godina od posljednjeg poraza Rijeke, sjećate li se tko ju je pobijedio?

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Prije točno godinu dana nogometaši Rijeke doživjeli su posljednji poraz u službenoj utakmici. Tog 5. travnja 2016. izgubili su od Slaven Belupa s 0-3 u uzvratnoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa

5.4.2017.
8:58
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Tada je krenula velika serija momčadi Matjaža Keka koja traje i danas. Odigrali su Riječani otada 40 službenih utakmica i ostvarili 30 pobjeda i deset neodlučenih ishoda. Konkretno, u HNL-u su upisali 25 pobjeda i osam remija, u Kupu četiri 'prave' pobjede i jednu nakon produžetaka, a u Europskoj ligi dva neodlučena rezultata.

Image
DERBI JE U NJEGOVIM RUKAMA: /

Bježao od huligana sa šipkom, sad sudi utakmicu sezone na Rujevici

Image
DERBI JE U NJEGOVIM RUKAMA: /

Bježao od huligana sa šipkom, sad sudi utakmicu sezone na Rujevici

Neosvojiva Rujevica

Upravo je to Europa jedina 'mrlja' u briljantnoj sezoni, ali samo donekle - nadali su se u Rijeci plasmanu u grupnu fazu, a ispali su u 3. pretkolu. No, nisu ispali od bilo koga, već od Istanbul Başakşehira, momčadi koja je trenutno druga u turskom prvenstvu, ispred velikana Galatasaraya i Fenerbahçea. I nisu Riječani izgubili, ispali su nakon dva remija zbog manje golova u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječka serija na velikoj će kušnji biti ove subote kada na Rujevicu u 26. kolu prvenstva dolazi Dinamo. Kekove trupe u okršaj ulaze s prvog mjesta i s četiri boda prednosti u odnosu na Modre, a svakako treba spomenuti da pred svojim navijačima u HNL-u nisu izgubili još od rujna 2014. kada je bolji bio upravo Dinamo. Tada su Riječani bili domaćini na Kantridi, a otkad su se u kolovozu 2015. preselili na Rujevicu, na novom stadionu nisu upisali nijedan jedini poraz, računajući sva natjecanja.

Može li riječki niz preživjeti i nadolazeći vikend? Dinamo je također u velikoj seriji, ima osam uzastopnih pobjeda u prvenstvu i ozbiljna je prijetnja Kekovim nogometašima. Izvuku li se Riječani bez poraza i u subotu, miris povijesnog naslova počet će se širiti Kvarnerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo