OGLAS

hoće li ovo proći / Njemački olimpijac predložio da Olimpijske igre imaju stalnog domaćina

Image

Njemački olimpijski biciklistički prvak Jens Lehmann, koji je sada njemački zastupnik, predložio je da Olimpijske igre imaju stalnog domaćina jer bi se tako smanjili organizacijski troškovi i ojačao aspekt održivosti najvećeg sportskog događaja na svijetu.

30.4.2022.
15:03
VOYO logo

Osvajač zlatnih olimpijskih medalja u biciklizmu na stazi u Barceloni 1992. i Sydneyu 2000. rekao je za Chmenitzer Freie Presse da je svrha Olimpijskih igara okupiti najbolje sportaše svijeta i da to ne znači nužno da se Igre moraju uvijek održavati na drugom mjestu.

"Turistički aspekt Igara definitivno nije prioritet za njihove sudionike. U prvom planu je prilika da se natječu sportaši iz cijelog svijeta i zato je mjesto održavanja Igara od sekundarnog značaja", rekao je Lehmann koji je član demokršćana (CDU).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se izabrao stalni domaćin igara, ne bi bilo potrebe za izgradnjom novih objekata. "Ovo bi zaštitilo resurse i okoliš", rekao je. "Istovremeno, stalna mjesta bi s vremenom dobivala na važnosti i postala svetinja u sportu", dodao je Lehmann koji je i dvostruki svjetski prvak.

On je prijedlog već predstavio predsjedniku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasu Bachu, ali on sam, međutim, ne očekuje da će MOO krenuti u tom smjeru prije 2040. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOO posljednjih godina ima sve više problema s pronalaženjem organizatora Igara, budući da su visoki troškovi organizacije velika prepreka za mnoge potencijalne domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo