domaćini bez poraza /

Njemačka svladala Španjolce i izborila polufinale s prvog mjesta u skupini

Image
Foto: AP Images

Njemačka je pobjedom protiv Španjolske osigurala prvo mjesto u skupini i polufinale protiv Norveške

23.1.2019.
22:20
AP Images
VOYO logo

I u posljednjoj utakmici glavne runde Svjetskog rukometna prvenstva Njemačka je upisala pobjedu. 

Jedan od domaćina uvjerljivo gazi kroz turnir, a u dosadašnjem dijelu prvenstva upisao je šest pobjeda i dva remija - one protiv Rusije i Francuske u prvom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras je u Kölnu u Lanxuss Areni stradao i europski prvak Španjolska, koji je bio nadomak pozitivnog rezultata, ali Nijemci si nisu dopustili posrtaj.

Cijela utakmica protekla je u izjednačenom tonu, a nevjerojatno zvuči podatak da ni jedna reprezentacija u prvih 30 minuta nije imala prednost veću od jednog pogotka razlike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Nijemci ipak preuzimaju inicijativu u svoje ruke i u 40. minuti po prvi put dolaze do četiri pogotka prednosti (23:19). 

Španjolska na ulasku u posljednih 10 minuta radi seriju 3:0 i ponovno se vraća u utakmicu, a u pretposljednjoj minuti nakon njemačke greške u napadu Virran Morros imao je kontru za izjednačenje, no Silvio Heinevetter je obranio njegov udarac sa šest metara i otkrio na vidjelo Morrosove mane u napadačkoj igri. 

Nijemci su u idućem napadu zabili i relativno mirno priveli susret kraju.

Najbolji u redovima Njemačke bio je Fabian Bohm s pet pogodaka, dok je Španjolce po običaju predvodio Ferran Sole s osam pogodaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin Njemačka s prvog mjesta u skupini ide u polufinale gdje će igrati s Norveškom, dok će drugoplasirana Francuska igrati s prvim iz skupine II - Danskom. 

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo