KOLAK KORAK DO POSTOLJA

NIJE TRAŽILA ALIBI U PROBAVNIM SMETNJAMA: ‘Ovo je razočaranje, ali vratit ću se, ja sam olimpijska pobjednica’

Sara Kolak nije uspjela osvojiti novu medalju s velikih natjecanja, nakon europske bronce i olimpijskog zlata, na Svjetskom prvenstvu u Londonu ostala je četvrta, iza svjetske prvakinje Barbore Špotakove i dvije Kineskinje Lyu i Li.

NIŠTA OD ODLIČJA: Sara Kolak ostala korak do medalje, svjetsko zlato slavi njezina najveća suparnica

Nakon što je ostala korak do postolja, pojavila se informacija kako su je uoči finala mučile probavne smetnje i nije bila riječ o noro-virusu koji je iscrpio na desetke atletičara.

‘Iskreno, bio je ovo razočaravajući nastup’

No, Sara nije željela tražiti alibi za svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu.

“Iskreno, bio je ovo razočaravajući nastup, ali moram gledati pozitivno na natjecanje. Ne bi bilo u redu gledati negativno, sve je ovo iskustvo za mene. Sve će biti u redu, moram pogledati kako sam bacala, gdje sam griješila u čemu mogu napredovati. Hoću prespavati, analizirati s trenerom nastup, nakon svega se dignuti na noge, ostala su još dva natjacanja. Ne može uvijek bit perfektno”, kazala je Kolak za službenu stranicu IAAF-a.

Tek su joj 22 godine, a legendarna Špotakova, najbolja kopljašica svih vremena, do drugog svjetskog naslova došla je u 36. godini.

“Svaka joj čast, zasluženo je osvojila zlato, bacila je 66 metara, zasluženo je prva”, kazala je Kolak koja nije zabrinuta nakon ovog nastupa.

“Ne brinite, vratit ću se. Ja sam olimpijska pobjednica. Zdrava jesam, sve se događa s razlogom, trebala bih biti sretna, ovo je moje prvo svjetsko prvenstvo. Dogodile su se neke stvari na kojima moram raditi”, dodala je Ludbrežanka koja se prošle godine iz Rija vratila s naslovom olimpijske pobjednice.

‘Treba gledati pozitivno’

Ove sezone imala je najbolji hitac sezone od 68, ali u londonskom finalu nismo vidjeli njezine najbolje hice.

“Obožavam ovaj grad, atmosfera na stadionu je odlična, ovo je jedan od najboljih stadiona na kojima sam bila. Treba gledati pozitivno, bit će sve ok”, kazala je Sara Kolak.

Sljedeći nastup najbolja hrvatska kopljašica trebala bi imati na završnici Dijamantne lige 24. kolovoza, a zatim na Hanžekovićevom memorijalu 29. kolovoza u Zagrebu.

Povratak na Net.hr