NEPOPRAVLJIVA ŠTETA: / Kovač poslao poruku budalama koje su 'ispraznile' Poljud

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj
11.6.2015.
19:56
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Podsjetimo, još od ranije je poznato da zbog ozljeda neće biti Luke Modrića i Dejana Lovrena, a ovaj je tjedan otpao i Tin Jedvaj. Zbog suspenzije će, pak, okršaj protiv Azzurra propustiti Vedran Ćorluka, a izbornik je odlučio da za dvoboj protiv Talijana neće konkurirati Alen Halilović i Mario Pašalić.

FOTOGALERIJU TRENINGA VATRENIH POGLEDAJTE OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedvaj je otputovao u Zagreb radi sebe i kluba jer mora imati pravi tretman. Mandžukić ima problema sa zadnjom ložom, ali on bi trebao biti spreman", poručio je Kovač na konferenciji za novinare.

Nema favorita

Nije se složio s ocjenama da je Hrvatska kod kuće favorit nakon što je u studenom u Milanu uz vrlo dobru igru izborila remi (1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih se složio da ima favorita jer je ovo specifična utakmica s obzirom da se igra bez publike. Italija ima iskusnu i čvrstu momčad, a zbog izostanaka će njihov izbornik nešto morati mijenjati u sustavu. Nešto smo simulirali i nadamo se da ćemo pronaći ono što nam je nedostajalo u prvoj utakmici, a to je zadnji pas i završnica. Bit će teško, ništa još nije riješeno. Ako uđemo kvalitetno, bit će to dobro, ali ako uđemo kao protiv Norveške, to će nam se obiti o glavu," dodao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspoređujući sebe i talijanskog izbornika Antonija Contea, odnosno sustave igre koje njeguju, istaknuo je:

"Svatko ima svoj stil, svakoga kroji društvo u kojem je živio. On je počeo s pomalo zaboravljenim sustavom koji je revitalizirao, a ja s onim koji sam igrao i kao igrač. No sustavi se mijenjaju, a mi učimo i napredujemo iz dana u dan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je samo sport

Hrvatska je nakon pet odigranih utakmica na čelu skupine H s 13 bodova, dva više od Talijana, odnosno četiri od Norvežana.

"Ova nam utakmica može puno donijeti, ništa negativno nam se ne može dogoditi. Neodlučeno je također pozitivan rezultat, ali ja sam optimist."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se na kraju još jednom na činjenicu da Hrvatska ovu utakmicu, zbog neprimjerenog skandiranja navijača protiv Norveške u Maksimiru, mora igrati pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam govorio puno puta - ljudi moji, ovo je sport u kojem se 11 igrača bori protiv 11 igrača. Ovo je najljepša sporedna stvar na svijetu i sve ostalo što nema veze s nogometom neka ostane izvan stadiona. Nije samo na meni da govorim, ali šteta je da ovo što je trebao biti spektakl ne može vidjeti i doživjeti 40.000 ljudi."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo