puno vizualnih poruka / 'Nepokorena šuma': Renaultova akcija čišćenja se nastavlja

Image

Od 24. rujna do 22. studenog 2015. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu postavljena je izložba Nepokorena šuma i Radovan Ivšić u kojoj je predstavljena njihova dugogodišnja akcija „Očistimo Hrvatsku od olupina powered by Renault“

27.9.2015.
15:37
VOYO logo

Izložba Nepokorena šuma posvećena je zapravo Radovanu Ivšiću, istaknutom hrvatskom nadrealističkom pjesniku i dramskom piscu koji tematizira šumu kao višeslojni i višeznačni prostor prepun dojmljivih misaonih i vizualnih poruka. Izložba prezentira i etnografsku, prirodoslovnu i knjižnu građu prateći na taj način koncept ispreplitanja stvarne, prirodne i imaginarne šume.

Tvrtka Renault Nissan Hrvatska našla je svoje prirodno mjesto na toj izložbi zahvaljujući akciji „Očistimo Hrvatsku od olupina powered by Renault“ i Romeu Ibriševiću iz udruge Zelene stope, koji već 12 godina neumorno zajedno nastoje zadržati hrvatske šume „nepokorenima“ izvlačeći iz njih diljem Hrvatske odbačene auto olupine. Tako je u sklopu izložbe, na platou ispred MSU-a u Zagrebu izložena nekolicina fotografija nekih od najupečatljivijih scena olupina u prirodi ili trenutaka njihova izvlačenja, a do 28. rujna bit će izložen i Renault Kadjar, automobil od milja zvan Zelenko, kojim Romeo odlazi u potragu za izgubljenim autima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo