nepravedno finale? / 'Nema govora o jedanaestercu': Na strani Hrvatske Jose Mourinho, bivši premijerligaški sudac i američki ESPN

Image
Foto: AP Images

O jedanaestercu su nadugačko i naširoko raspravljali i u studiju američkog ESPN-a, u kojem je većinski zaključak ponovno bio kako se nije radilo o prekršaju za jedanaesterac

16.7.2018.
14:06
AP Images
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija okitila se srebrom na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, no dan kasnije u većini svjetskih medija ponajviše se priča o suđenju. 

Mnogo se prašine diglo oko odluke Nestora Pitane da nakon pregleda VAR-a dosudi kazneni udarac zbog igranja rukom Ivana Perišića, ali sudačka struka u svijetu zapravo i ne dvoji previše, penala nije bilo. Osim sudaca, po pitanju kaznenog udarca izjasnio se i veliki Jose Mourinho koji također smatra kako nije bilo jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O jedanaestercu su nadugačko i naširoko raspravljali i u studiju američkog ESPN-a, u kojem je većinski zaključak ponovno bio kako se nije radilo o prekršaju za jedanaesterac. 

Peter Walton, bivši premijerligaški sudac, također tvrdi da nema penala, ali i da je sudac Nestor Pitana pogrešno postupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo nije igranje rukom. Lopta je udarila u ruku igrača, ali ruka je bila u prirodnom položaju, lopta je prekratko putovala da bi se stigla razviti namjera igranja istom”, rekao je o samoj situaciji pa komentirao potez Pitane: “Gledanje usporene snimke trebalo bi biti korišteno samo za utvrđivanje postojanja kontakta, a kontekst situacije se određuje snimkom u punoj brzini. Sudac je previše vremena proveo za monitorom da bi me uvjerio kako je ovo čista i nedvosmislena situacija”, zaključio je. 

Doček Vatrenih na Trgu pratite uživo OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo