najavili kaznene prijave / 'Ne možemo više šutjeti, nitko neće tjerati NK Osijek u drugu ligu!'

Čelnici NK Osijek održali su danas izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su najavili kako će tražiti obeštećenje od određenih sudaca zbog sumnji da su namjerno sudili na štetu osječkog prvoligaša.

3.12.2014.
12:38
VOYO logo

Čelnici hrvatskog prvoligaša NK Osijeka danas su održali izvanrednu konferenciju za medije u prostorijama kluba zbog sumnji u poštenost sudaca.

Naime, Osječani smatraju kako suci 1. HNL lošim suđenjem namjerno iz nepoznata razloga žele ugurati klub u 2. hrvatsku nogometnu ligu. S odvjetnicima planiraju detaljno proučiti sve utakmice i zatim izdvojiti imena sudaca od kojih će zatražiti obeštećenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavnu riječ na presici je vodio predsjednik prvoligaša Slobodan Tolj.

''Evo prošlo je 17 kola i ja više ne mogu šutiti. Ovo nije plakanje s naše strane, kako to mediji često znaju protumačiti, već upozorenje Hrvatskom nogometnom savezu i njihovoj sudačkoj organizaciiji da prestanu tako tretirati naš klub. Naš klub ima povijest i tradiciju, izbacili smo čitav niz reprezentativaca, jedini smo prvoligaš u pet slavonskih županija, ja ne znam stvara li se neka urota protiv nas da nas izbace iz lige. Nemoguće je da iz kola u kolo suci sude na našu štetu. Protiv nas se sude jedanaesterci za prekršaje izvan šesnaest metara, a nama se ne sude evidentni'', započeo je predsjednik Osijeka presicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njemu, suci se prema svojoj odgovornosti ne smiju razlikovati od ostalih službenih osoba: ''Ne vodeći računa koliko je štete naneseno klubu. ja isto mogu reći koliko klub ima pravo dignuti kaznene prijave protiv sudaca koji su tako drastično oštetili NK osijek i doveli u pitanje regularnost prvenstva. Mi kao grad odgovaramo za svaki gospodarski previd, a naši suci za previde ne odgovaraju nikako! A zašto bi oni toga bili pošteđeni? Oni time direktno utječu na smanjenje gledanosti NK Osijeka'', nastavio je Tolj.

Predsjednik osječkog prvoligaša u nastavku je direktno najavio kaznene prijave protiv odgovornoh osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Znači moj će prijedlog Nadzornom odboru idući tjedan biti da podignemo kaznene prijave protiv sudaca koji su nas oštetili na utakmicama. Ja to smatram jednako teškim kao i nekakav previd u gospodarskom poslovanju. Na kraju, sve se to odražava na gospodarstvu. Na kraju mi živimo od publike, od ulaznica, od sponzora i tako dalje'', zaključio je Tolj, te dodao:

''Mislim da se ovdje radi o uroti gdje su suci dobili nalog da tako postupaju. Od koga, ne znam, ali poručujem im da to tako više neće ići, sa Osijekom se nitko neće šaliti niti ga tjerati u drugu ligu jer su oni tako odlučili!''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako se korijen velikog broja problema nalazi i u županijskom savezu, a okrznuo je i predsjednika HNS-a Davora Šukera: ''Oni ne vide dalje od svog nosa! Ne brinu za svoje i ne brane svoje! Tu je problem. Nije NK Osijek moj, on pripada svim građanima. A i Šuker je ovdje nikao, zar je njemu u interesu da Osijek ispadne iz lige? Svaka im čast svima. Nek' ih bude sramota'', furiozno je zaključio Tolj.

Nakon njega, pred mikrofone je izašao i predsjednik Osijekove navijačke skupine Kohorte, Ivica Polih Ita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ono što se događa u zadnje vrijeme u polusezoni, takve sudačke nepravde, to Kohorta jednostavno više ne može izržati i zato smo se odlučili obratiti javnosti. Pa zar moramo opet napraviti nešto zbog čega će nas prozvani huliganima, ruglom hrvatskog nogometa, da bi se nešto u Sudačkoj organizaciji promijenilo? Pričamo stalno o nekoj močvari koju treba isušiti, no ima jedna bara koju treba zatrpati, a to je Sudača organizacija, jer ovakvo ponašanje, ovakvio suđenje, pogotovo NK Osijeku ove sezone, ne vodi nikuda'', zaključio je.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo