NE MORA NI TRČATI: /

Otkrivena tajna Messijeva uspjeha

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Genijalnosti argentinskog nogometaša Lionela Messija čini se nema kraja.

25.2.2016.
18:08
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Iako je utakmica odigrana prjie dva dana upravo su objavljeni novi zanimljivi podaci koji svjedoče dominaciji Argentinca. Naime, katalonski Sport u članku pod naslovom 'Hodanje je za genijalce' objavio je koliko su igrači Barcelone pretrčali tijekom utakmice s Arsenalom, a na grafici se odmah da primijetiti da je od Messija manje samo prešao vratar Ter Stegen.

S druge strane zanimljivo je vidjeti tko je odradio to umjesto njega. Odmah u oko zapinju tri imena s prijeđenih malo više od 11 kilometara. Svi su redom veznjaci: IvanRakitić, AndresIniesta i SergioBusquets. Od Hrvata više je prešao samo kapetan Iniesta. Tako je još jasnije da oni odrađuju najveći posao za momčad, te omogućuju Messiju da štedi energiju tijekom susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka pravi trenutak

Nadalje, katalonski sportski list izvukao je i statistiku prema kojoj je CristianoRonaldo duplo više pretrčao od Argentinca u Ligi prvaka, no odmah se da primijetiti da je Messi isto toliko minuta kraće proveo na terenu. No u prosjeku, Messi je un Ligi prvaka ove sezone na 7,9 prijeđenih kilometara dok je Ronaldo na devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak je teksta da je Messi genijalac koji insinktivno reagira te da je o igrač koji čeka pravi trenutak kako bi odlučio utakmicu te da ne troši uzalud energiju.

"Messi bi na terenu mogao razgovarati sa suprugom i djetetom preko mobitela, a onda iznenada zgrabiti loptu i zabiti pobjednički gol", rekao je jednom prilikom César Luis Menotti, bivši argentinski izbornik koji je toj zemlji 1978. donio naslov Svjetskih prvaka. Time je na najjednostavniji način pojasnio koliko je dobar njegov sunarodnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo