U LOŠOJ FORMI / NBA prvake 'šamaraju' svi po redu

Image

Aktualni NBA prvaci Dallas Mavericksi su u ponedjeljak navečer poraženi od Denver Nuggetsa sa 93:115 na svom terenu te su upisali drugi uvjerljivi poraz na startu sezone.

27.12.2011.
10:42
VOYO logo

Ty Lawson je zabio 27 koševa i predvodio pet igrača Denvera koji su ostvarili dvoznamenkasti učinak  – Al Harrington i Andre Miller su ubacili po 18 poena, Danilo Gallinari je dodao 15, a Arron Afflalo 11 koševa.

Dirk Nowitzki je postigao 20 poena za Maverickse kojima je ovo drugi poraz zaredom na domaćem terenu. Lamar Odom mu se priključio sa šest koševa uz sedam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su u prvoj utakmici sezone protiv Miami Heata primili više od 30 koševa u svakoj od prve tri četvrtine, Mavericksi su protiv Denvera primili 32 koša u prvoj, a 37 u drugoj dionici utakmice.

To znači da su u pet od šest prvih četvrtina u dvije utakmice primili preko 30 koševa, a prošlu sezonu nijedan protivnik Dallasu nije uspio ubaciti više od 30 koševa po četvrtini, osim New Orleans Hornetsa 17. studenog 2010. koji su Mavsima ubacili 33 koša u trećoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Los Angeles Lakersi su nastavili s porazima na startu sezone izgubivši u ponedjeljak od Sacramento Kingsa u gostima sa 100:91.

Novi trener Mike Brown (nasljednik legendarnog Phila Jacksona) i dalje čeka svoju prvu pobjedu na klupi Lakersa, kojima je ovo najlošije otvaranje sezone u posljednjih devet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcus Thornton je zabio 12 od svojih 27 koševa u zadnjoj četvrtini za Sacramento, a Tyreke Evans je dodao 20. Najučinkovitiji  kod Lakersima s 29 poena bio je Kobe Bryant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo