huliganstvo u argentini / Navijači izazvali kaos: suzavci u tunelu, dvojica igrača završila u bolnici

Image

Uzvratna utakmica osmine finala Copa Libertadores prekinuta je nakon prvog poluvremena nakon što su navijači Boce suzavcem pošpricali četvoricu nogometaša Rivera

15.5.2015.
13:24
VOYO logo

Uzvratna utakmica osmine finala Copa Libertadores između gradskih rivala Boca Juniorsa i River Platea, prekinuta je nakon prvog poluvremena pri rezultatu 0-0, nakon što su navijači Boce suzavcem pošpricali četvoricu nogometaša Rivera.  

Incident se dogodio pri izlasku igrača iz tunela, uoči početka drugog poluvremena. Najgore su prošli Leonardo Ponzio, Leonel Vangioni, Matias Kranevitter i Ramires Funes Mori koji su prevezeni u bolnicu s opeklinama, objavio je argentinski nacionalni radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sat vremena nakon incidenta igrači Rivera su pod snažnom policijskom pratnjom, pokriveni štitovima pripadnika specijalnih postrojbi napustili travnjak Bombonere, a službenici Južnoameričkog nogometnog saveza odlučili su prekinuti utakmicu.

River je slavio u prvoj utakmici s 1-0, a kakav će biti epilog prekida još nije poznato. Boca je u nokaut fazu Cope Libertadores ušla kao jedan od glavnih favorita za naslov, s obzirom na to da je s maksimalnih 18 bodova završila natjecanje u skupini. No, huligani koji su krivi za prekid utakmice mogli bi klub stajati izbacivanja iz natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo preuzeti odgovornost za ono za što smo krivi, ali igrači ne snose nikakvu krivicu", izjavio je predsjednik Boce Daniel Angelici koji smatra da navijački neredi ne bi smjeli biti temeljem za kažnjavanje kluba.

"Učinit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo policiji u pronalaženju onih koji su odgovorni. Ovo nije problem nogometa, već društva. Ljudi koji su to učinili su bolesni", rekao je Angelici te dodao da je nemoguće spriječiti unos sitnih doza spreja kakav je bio upotrebljen, kad se na stadionu nađe 50.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenici Južnoafričkog nogometnog saveza objavili su da će se u petak sastati disciplinska komisija koja bi trebala donijeti odluku o raspletu, a moguće su tri opcije: odigravanje nove utakmice, nastavak na neutralnom terenu ili pobjeda River Platea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo