ATP Bogota / Nakon više od dva sata igre: Ivo Karlović spasio meč-loptu na putu do polufinala

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Bio je ovo šest dvoboj Karlovića i Štepaneka, te druga pobjeda našeg igrača. Zanimljivo, prvu pobjedu protiv Štepaneka Karlović je ostvario prošle godine upravo u Bogoti, tada su igrali u polufinalu

25.7.2015.
9:11
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

BOGOTA - Hrvatski tenisač, 36-godišnji Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Bogoti treću godinu zaredom nakon što je u četvrtfinalu svladao svog vršnjaka, Čeha Radeka Štepaneka sa 3-6, 7-6 (7), 6-4 u dvoboju koji je trajao dva sata i devet minuta.

Bio je ovo šest dvoboj Karlovića i Štepaneka, te druga pobjeda našeg igrača. Zanimljivo, prvu pobjedu protiv Štepaneka Karlović je ostvario prošle godine upravo u Bogoti, tada su igrali u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je na putu ka pobjedi spasio i jednu meč-loptu koju je Štepanek izborio povevši sa 6-5 u "tie-breaku" drugog seta. Ipak, u toj je situaciji Karlović bio na servisu, te se izvukao s ruba poraza. U "tie-breaku" prvih 15 poena osvojio je igrač na servisu, a tada je Karlović na svoju drugu set-loptu ostvario odlučujući "mini-break".

U trećem setu Karlović je kod rezultata 3-3 jedini put u dvoboju oduzeo servis Štepaneku, a potom dva puta mirno odservirao za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je Karlović protiv Štepaneka imao 68 posto ubačenog prvog servisa, te čak 91-postotnu realizaciju osvojivši 52 od 57 poena uz 27 pogođenih asova.

Dvoboj je na neko vrijeme bio i prekinut zbog kiše pri vodstvu Štepaneka od 6-5 u drugom setu, a Karlović je po završetku priznao kako mu je taj prekid pomogao da ostvari pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će Karlović igrati protiv Francuza Adriana Mannarina protiv kojega je dosada igrao tri puta, te ima dvije pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike