VELIKI OBRAT: / Cristiano Ronaldo ne želi vratiti porezni dug Španjolskoj

Image
Foto: AFP, PATRICIA DE MELO MOREIRA

Ronaldo nema namjeru plaćati porezni dug sve dok mu se ne dokaže eventualna krivnja.

22.6.2017.
21:04
AFP, PATRICIA DE MELO MOREIRA
VOYO logo

To prenosi španjolska novinska agencija EFE, što je veliki obrat i totalna suprotnost od onoga što su u srijedu španjolski list ABC i televizija TVE izvještavali da je Cristiano Ronaldo pristao platiti 14,7 milijuna eura, iznos poreza za kojeg ga sumnjiče da je utajio.

‘RONALDO NIJE NEZAMJENJIV’: Portugalska i Realova legenda ima brutalnu poruku za sunarodnjaka

Navodno mu savjetovali da ništa ne plaća

Portugalcu su navodno savjetovali da ništa ne plaća jer to ne bi značilo da je priznao krivnju i svejedno bi morao ići na sud, iako bi mu plaćanje poreza u svakom slučaju bila olakotna okolnost i manja kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, HANDOUT
Image
Foto: AFP, HANDOUT

‘NOVAC NIJE PROBLEM’: Ronaldo na sastanak s klupskim vrhom dolazi s ponudom PSG u rukama

Ronaldovo obraćanje sudu u Madridu i izjašnjavanje o optužbama zakazano je za 31. srpnja. Na temelju Ronaldovog iskaza, sudac će donijeti odluku hoće li podizati optužnicu ili ne. Tako se Portugalac ima više od tri tjedna nakon završetka Kupa konfederacija (ako prođe u finale), na kojem je Rusiji nastupa s Portugalom, spremiti za ročište koje će biti u fokusu svih svjetskih medija.

Bude li osuđen, morat će platiti ukupno 40 milijuna eura

Bude li osuđen, Portugalac će morati platiti ukupno 40 milijuna eura (porez i kazna), a mogao bi dobiti i dvije godine zatvora. No, baš kao i Lionel Messi, kazna će mu biti pretvorena u uvjetnu što omogućava španjolski kazneni zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski list A Bola piše da je Ronaldo suigračima na Kupu konfederacija rekao da ide iz Reala te da razmatra ponudu PSG-a. Francuski velikan ozbiljno je zagrizao za Portugalca i spreman je za njega dati između 100 i 150 milijuna eura, što je daleko manje od 200 milijuna eura koliko traži Real.

Parižani su spremni postepeno povećavati cijenu za Ronalda, ali isto tako neće činiti nikakve lude stvari ako se uzme u obzir da on ima 32. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo