PLANIRATE NA JADRANSKI DERBI? / Utakmica na Rujevici označena je visokorizičnom, policija objavila posebne upute za navijače

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Policija objavila priopćenje uoči Jadranskog derbija u nedjelju

30.9.2022.
17:47
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke u 11. kolu HNL-a u Rijeci od 15.00 dočekuju splitski Hajduk. Bit će to Jadranski derbi koji dolazi nakon što je Rijeku zadesilo olujno nevrijeme tijekom kojeg su pale ogromne količine kiše. Poplave i bujice blokirale su promet diljem grada. Ipak, teren na Rujevici je pred dolazak Hajduka u odličnom stanju. 

Image
RIJEKA SE POHVALILA /

Pogledajte kako izgleda stadion na kojemu će se u nedjelju igrati Jadranski derbi

Veliko rivalstvo navijača Hajduka i Rijeke

Poznato je veliko rivalstvo između Torcide i Armade pa je utakmica proglašena visokorizičnom, te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakonu o javnom okupljanju, poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na očekivani veliki interes gledatelja te očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama: Ulazi u stadion Rujevica biti će otvoreni od 13.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morate imati

Za ulaz u stadion morate imati:

  • kupljenu ulaznicu i
  • javnu ispravu s fotografijom.

Pozivaju se posjetitelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta. Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:

  • unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
  • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
  • paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
  • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,
  • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
  • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
  • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
  • bacanje predmeta u natjecateljski prostor te
  • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nećete moći ući ako...

Ulazak u stadion odbit će se:

  • posjetiteljima pod utjecajem alkohola,
  • osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,
  • posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i
  • osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.

Policija će, na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu", stoji u priopćenju iz MUP-a.

Za spomenuti kako Rijeka utakmicu dočekuje kao pretposljednje plasirana momčad HNL-a sa 6 bodova dok je Hajduk na 2. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo