UHVATI ME AKO MOŽEŠ: / Slavnom američkom olimpijcu sud u Riju zabranio odlazak iz Brazila, no postoji problem

Sud u Rio de Janeiru zabranio je američkom plivaču Ryanu Lochteu odlazak iz Brazila, a sve vezano uz oružanu pljačku u kojoj mu je, prema njegovom iskazu, pištolj prislonjen na glavu.

17.8.2016.
17:42
AFP

Baš proturječnost izjava o noći straha koju su pretrpjeli tamošnji je sud okarakterizirao kao razlog njihovom zadržavanju u Brazilu, no čini se da su, kao i Lochteovi suparnici u toliko prilika, malo presporo reagirali. Naime, Lochte se već nalazi u domovini, za razliku od Feigena koji je još uvijek u Riju.

“Bili smo u taksiju. Zaustavili su nas i rekli da stanemo na strane. Izašli su sa policijskim značkama, bez svjetala i ičeg drugoga, samo s policijskim značkama. Izvukli su pištolje i drugim plivačima naredili da legnu na tlo – oni su to i napravili. Ja sam odbio, rekao sam da nismo ništa lošega napravili i da neću leći. Potom je jedan izvukao svoj pištolj, napeo ga, prislonio na moje čelo i naredio mi da legnem. Podigao sam ruke u zrak. Uzeo nam je novac”, izjava je koju su zabiljžili novinari na Olimpijskim igrama, a otkriveno je tom prilikom da su uz Lochtea i Feigena bili i Gunnar Bentz te Jack Conger.

Ono što buni tamošnju policiju, uz različitosti u izjavama dvojice sportaša i neke od snimaka njihovog povratka u Olimpijsko selo, jest činjenica da ne mogu pronaći vozača taksija koji je vozio američke plivače pa im je zato zabranjeno napuštanje Brazila. O čemu osvajača 12 olimpijskih medalja, od čega šest zlatnih, sada može čitati u domovini...

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen