SRUŠILA SVJETSKI REKORD: / Ima samo 14 godina, a za njezin pothvat mnogi ne bi imali hrabrosti niti u snu

Image
Foto: Instagram

Uoči svojeg 15 rođendana Ashima Shiraishi učinila je nezamislivo!

26.3.2016.
21:07
Instagram
VOYO logo

Disciplina penjanja kojom se ova mlada New Yorčanka bavi ne zahtijeva sigurnosnu užad, već samo malo krede, tenisica za penjanje i nekoliko pojaseva od lagane pjenaste tkanine, koja ublažava moguće padove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj san se ostvario! Upravo sam se popela na Horizon 15, u Hieiu, u Japanu. Ne mogu vjerovati da sam jedina žena i najmlađa osoba koja je savladala V15. Hvala svima", napisala je ispod fotografije uspona na svojoj Instagram stranici mlada penjačica.

U penjanju na stijene ove vrste, težina se mjeri ljestvicom od V0 do V16. Dakle, stijena koju je Ashima savladala, iznimno je zahtjevna i u samom je vrhu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ashima je nezaustavljiva i ne vidim što bi ju u ovom trenutku moglo pokolebati. Ona je iznimno talentirana penjačica koja je, svake godne, sve bolja", rekla je Angie Payne, profesionalna penjačica iz Colorada, za National Geograpihic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shiraishi je pohvalila i Lynn Hill, jedna od istaknutih penjačica, koja se 1992. godine prva popela na stijenu imena "Kapetanov nos" u Nacionalnom parku Yosemite. "Ashima je jedna od najtalentiranijih penjača koje sam ikada vidjela", pohvalila je djevojčicu koja će 3. travnja napuniti 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad osjećam pritisak na mene, da se popnem na V15. To mi zasmeta, ali onda shvatim, ja se i želim popeti na stijenu V15", rekla je prije samo godinu dana za National Geographic Ashima i to i učinila!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stijena na koju se Ashima popela zove se Horizon. Nalazi se u budističkoj enklavi, na planini Hiei. Ta se planina nalazi na južnom dijelu otoka Kyushu, u blizini Miyazakija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo