SRPSKI PREDSJEDNIK VUČIĆ PRISJETIO SE SVOG GOSTOVANJA S DELIJAMA NA MAKSIMIRU: / 'Bolje bi bilo da tada nismo došli do stadiona'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.12.2019.
21:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaški klub Budućnost objavio je kako očekuje da se Crvena zvezda pojavi na utakmici ABA lige koja je zakazana za večeras u 18.00 u Podgorici, međutim košarkaši Crvene zvezde ostali su u Beogradu i nisu otputovali.

Budućnost je objavila kako je od ABA lige dobila službeni dopis kojim se potvrđuje da nema odgode meča, te da je vodstvo lige od Uprave policije dobilo službeno očitovanje u kojem se tvrdi kako ne postoji razlozi za otkazivanje utakmice 13. kola regionalne lige protiv Crvene zvezde jer sigurnost igrača i stručnog štaba niti u kojem slučaju nije ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović izjavio je da ipak smatra da njegova momčad nije trebala ići u Crnu Goru zbog sigurnosnih razloga te je rekao da je dobio izvještaj da nije nemoguće da bude nasilja na nacionalnoj osnovi, baš kao što je eskaliralo nekoliko puta u finalu ABA lige prošle sezone.

Image
KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE SJELI U AVION ZA PODGORICU PA GA NAGLO NAPUSTILI: /

'Jedna razbijena glava vrjednija je od utakmice'

Image
KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE SJELI U AVION ZA PODGORICU PA GA NAGLO NAPUSTILI: /

'Jedna razbijena glava vrjednija je od utakmice'

Vučić se prisjetio Maksimira

Na istu se temu koja je već prerasla u međunarodni incident oglasio i predsjednik Aleksandar Vučić koji je na RTS-u upitan smatra li da je Morača u Crnoj Gori polako postala ekvivalent zagrebačkom Maksimiru na kojem je gostovao 1990. godine na legendarnoj utakmici Dinama i Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada sam bio dječak, mladić, bolje bi bilo da do stadiona nismo ni došli. Ne vjerujem da bi okolnosti bile drugačije, da bi se izbegao ratni sukob. To je više simbolika, nego što je realno utjecalo na velike stvari u bivšoj Jugoslaviji", rekao je srpski predsjednik pa se osvrnuo na današnje događaje.

"Što se ovog danas tiče, bio sam minimalno u toku svega, ali možda je bolje za tri ili sedam dana odigrati utakmicu, a ne da sada napravimo grešku i da se dogodi nešto loše", zaključio je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napustili avion

Prema pisanju medija u Srbiji, košarkaši Crvene zvezde ukrcali su se u zrakoplov za Podgoricu, ali su ga nekoliko minuta prije polijetanja napustili. ABA liga na kraju je ipak donijela odluku da je Crvena zvezda izgubila tu utakmicu zbog nepojavljivanja.

U vrijeme kada je susret trebao početi suci su podbacili loptu na centru i odmah potom odsvirali kraj. Na terenu bili samo košarkaši Budućnosti, dok se na tribinama sakupilo nekoliko stotina gledatelja među kojima je u svečanoj loži bio i crnogorski premijer Draško Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnost je trenutačno druga na ljestvici sa 21 bodom, dva manje od lidera Cedevite Olimpije koja ima utakmicu više. Crvena zvezda je sedma sa 19 bodova.

Budućnost i Zvezda prošle sezone igrali su finalnu seriju play-offa ABA lige koja se ne pamti po rezultatu već incidentima i u Podgorici i Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo