HRABRA I ODLUČNA / Sjećate se nje? Bila je najbolja rukometašica u Hrvatskoj, a sada je u ukrajinskoj vojsci i brani domovinu od ruskih agresora

Image
Foto: Facebook Svitlana Pasičnik

Pasičnik je u bogatoj karijeri igrala i u Ukrajini pa na kraju i u Rusiji, a nakon završetka karijere vratila se u rodni Ovidiopolj

17.3.2022.
12:51
Facebook Svitlana Pasičnik
VOYO logo

Ukrajinska rukometašica Svitlana Pasičnik čak je 13 godina igrala za hrvatske klubove i dva je puta proglašavana najboljom rukometašicom Hrvatske. Pasičnik je 2005. godine bila najbolja rukometašica Hrvatske, dok je u muškoj konkurenciji to bio Mirza Džomba, dok je sljedeće godine ona dobila nagradu u ženskoj konkurenciji, a Ivano Balić u muškoj.

Pasičnik je u bogatoj karijeri igrala i u Ukrajini pa na kraju i u Rusiji, a nakon završetka karijere vratila se u rodni Ovidiopolj. No, ono čime se danas bavi sve donedavno vjerojatno nije mogla niti zamisliti. Pasičnik je trenutno na svoju inicijativu priključena ukrajinskoj vojsci i brani svoju zemlju od ruskih agresora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Svitlana je mogla napustiti Ukrajinu jer svim ženama i djeci to je dozvoljeno, ali odlučila je ostati i prijavila se u vojsku. Na svojim društvenim mrežama i dalje dijeli slike ruskog razaranja u Ukrajini, a nedavno je poslala apel.

Snimku pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte, razmislite! Ovo je apel ruskim majkama. Pogledajte što se ovdje događa. Svi znamo što se dogodilo i neka cijeli svijet vidi. Slava Ukrajini, Ukrajini iznad svega", napisala je Pasičnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo