RUŽNE SCENE IZ VIŠNJIKA: / Policija suzavcem na Tornado zbog baklje, navijači ogorčeni! 'Da li Vi gospodo draga imate doma svoju djecu?'

Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube

Sinoć u Višnjiku, na četvrtfinalnom košarkaškom derbiju između Zadra i Cibone u prvenstvu Hrvatske, izbio je manji incident na tribinama. Interventna policija upala je među pripadnike Tornada.

1.5.2017.
19:19
Screenshot: You Tube
VOYO logo

U jednom trenutku tijekom utakmice pripadnici interventnog voda policije pojavili su se na tribini, u sektoru na kojem je bio smješten Tornado. Počeli su policajci prolaziti među navijačima, bilo je tu nešto sitno naguravanja i micanja pojedinaca na stranu jer im "smetaju", a onda je došlo i do incidenta u kojem je policija koristila mali suzavac i prema malodobnim navijačima kojih je u tom sektoru bilo dosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FUNCUTI NAPRAVILI LUDNICU: Šibenik se plasirao u polufinale, a onda je uslijedio – šou!

Društvo prijatelja Hajduka Zadar izdalo je priopćenje povodom ovih nemilih scena, a prenosimo ga u cijelosti.

Nemile scene

Ponukani nemilim scenama viđenim uživo sinoć na tribinama SC Višnjik u režiji snaga MUP-a nad simpatizerima KK Zadra i pripadnicima UN Tornado Zadar jednostavno imamo dužnost javno reagirati i izraziti podršku momcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viđenje cijele situacije je maksimalno objektivno i potvrđeno od strane više pojedinaca. Na samom početku utakmice na središnjem semaforu dvorane na sva 4 ekrana jasno napisano "Dvorana je pod videonadzorom!".

Naime, za vrijeme odigravanja zadnje četvrtine utakmice u sektoru gdje se nalazi Tornado zapaljen je 1 strob na podu. Nakon toga 2 minute poslije ponovno je zapaljen 1 strob i 1 bengalka, ponavljamo na podu tribine bez mogućnosti da ikoga ozlijede ili bez namjere da se prekine utakmica, ugroze igrači na parketu i slična naklapanja koje su plasirane u javnost. Strob i bengalka prestaju gorjeti, dima u dvorani je zanemarivo malo (sjetimo se Jazina), do kraja utakmice ostaje svega 3:30 minute. Navijanje u skladu s folklorom derbija protiv Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Policija je oformila svoj bataljun'

Kako je navedeno bilo, dvorana je pod videonadzorom, pojedinci koji su zapalili pirotehnička sredstva se jednostavno pomoću pregleda videosnimke identificiraju i privedu na obavijesni razgovor. Tako bi trebalo biti nakon utakmice. No, bez povoda za reakciju policajci oformljuju svoj bataljun i njih 10-ak po naređenju tko zna koga i zašto odlučno stupaju u Tornadov sektor.

Image
Image

Tko je redovit na Višnjiku zna da se u Tornadovom sektoru na vrhu uvijek nalaze mlađi momci od 10-15 godina koji zdušno bodre voljeni KK Zadar kao i ovi mnogi stariji. Policajci stežu obruč oko sektora i kreću u suludi pohod tjerajući sve pred sobom, a počevši sa vrha tribine i od onih najmlađih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čestitamo Vam na "dobro" odrađenom poslu'

Kako glasi parola "Povjerenje i sigurnost", oni upravo nad tim dječacima od

Image
Image

lučuju provoditi mjere sigurnosti i zaštite vlastitog života te počinju s upotrebom paper spreja u oči malodobne djece. Djeca sva prestrašena i u šoku plačući i brišući oči vrludaju dvoranom te bježe u obližnje WC. Pitamo Vas gospodo draga i odgovorni za ovu scenu, da li je bila potreba za takvom reakcijom, kada nije bilo apsolutno nikakvih naznaka za moguće nerede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li Vi gospodo draga imate doma svoju djecu i da li bi Vam bilo drago da im neko šprica sprej u oči?! Znate i sami vrlo dobro da je vaše postupanje bilo delegirano sa vrha i znate da takva brutalnost nije imala pokriće, ali svejedno ste suvereno odradili svoju čistku. Čestitamo Vam na "dobro" odrađenom poslu, no nemojte se čuditi otkud tolika netrepeljivost i mržnja, jer ne možete sigurno očekivati ljubav i uzajamno poštovanje pogotovo ne od golobradih, maloljetnih dječaka koji su sinoć garantirano doživili izniman šok!

STOP REPRESIJI NAD NAVIJAČIMA!!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška momcima iz UN Tornado Zadar", stoji u priopćenju.

Što se tiče sporta na ovom košarkaškom događaju, vrijedi spomenuti kako je Zadar pobjedom 68-56 izborio majstoricu s Cibonom za polufinale prvenstva Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo