NIKAKO NA ZELENU GRANU / Rat unutar svlačionice: Niko Kovač udarao igrače po stražnjici kako bi se pokrenuli, a oni su poludili na njega

Image
Foto: profimedia.hr

Mnogi od njih ne žele i ne mogu pratiti Kovača

22.9.2022.
9:26
profimedia.hr
VOYO logo

Nakon što je hrvatski strateg Niko Kovač preuzeo njemački Wolfsburg dosta se priča o njemu, a to nas ne treba ni čuditi budući da rezultati nisu baš najsjajniji. Umjesto da se klub bori za Europu što se očekuje, trenutno se nakon prvih sedam kola nalazi u zoni ispadanja Bundeslige sa samo pet bodova na kontu.

Image
UTAKMICA ODLUKE /

Spektakularna predstava Dalićevih trupa na Maksimiru: Hrvatska slavila protiv Danske i došla na korak do završnice

Image
UTAKMICA ODLUKE /

Spektakularna predstava Dalićevih trupa na Maksimiru: Hrvatska slavila protiv Danske i došla na korak do završnice

Njemački portal Sport Bild iznio je neke informacije oko Kovača i zašto mu nikako ne ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poput slavnog prethodnika Kovačev stil karakteriziraju teški treninzi, distanciranost od igrača i jasne izjave za medije. Ipak, razlika je u tome što je Magatha taj stil učinio uspješnim trenerom, dok je Kovač u Wolfsburgu krenuo potpuno suprotno. Ta činjenica, u kombinaciji s onom da igrači ne vole njegove metode te to što je Kovačev sukob s glavnom zvijezdom Maxom Kruseom te njegovo izbacivanje iz momčadi izazvao kaos, doveli su momčad u tešku situaciju". pišu Nijemci.

'Kovač ih udara u stražnjicu svakog dana'

Radi ono što od njega traže pa se bune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kapetan Maximilian Arnold je za naš list prije početka sezone izjavio: 'Sezonu bih smatrao uspješnom ako bi se plasirali u Europu.' Dodao je i što treba momčadi: 'Više trke i sprinta, to je ono što nam fali i što donosi uspjeh. Ali, da bi to radili mora nas se stalno udarati nogom u stražnjicu", piše Bild i dodaje:

"Kovač im radi upravo to svakog dana, ali igračima to sada očito nikako ne odgovara. Prema informacijama koje imamo iz svlačionice, Kovačev stil rada nikako ne odgovara igračima. Njegov zapovjedni ton i stil te veliki zahtjevi koje stavlja pred igrače blokiraju mnoge od njih te ne žele i ne mogu pratiti Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da mu je 'moraš' omiljena riječ.

"Među sobom pričaju da ih svlačionica i teren od Kovačevog dolaska podsjećaju na vojarnu jer njima odjekuju samo trenerova vike i naredbe. 'Moraš' mu je omiljena riječ, govore. Kovač ima kristalno jasne zamisli i čvrste principe od kojih ne odstupa te želi vidjeti kako ih igrači ispunjavaju na svakoj utakmici  i treningu. O tome nema nikakve rasprave i to ne prestaje govoriti igračima", zaključi je njemački portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo