POTRESNO: / Biserka Petrović napokon upoznala djevojku iz Golfa u kojem je poginuo Dražen, nakon nesreće proživjela je pakao

Image
Foto: Screenshot

'Želja mi je doći u Istanbul i upoznati košarkašicu koja je bila s Draženom u automobilu', kazala je jednom prigodom Biserka Petrović, majka prerano preminulog hrvatskog košarkaša.

14.6.2017.
14:56
Screenshot
VOYO logo

Izjava iz prve rečenice odnosi se na kobni 7. lipnja 1993. godine, dan u kojem je život u prometnoj nesreći izgubio nositelj igre hrvatske košarkaške reprezentacije, i danas igrač nemjerljivo dubokog traga na razini svjetske košarke. Izjava se odnosi na suputnicu Dražena Petrovića i njegove bivše djevojke, kasnije supruge njemačkog nogometnog reprezentativca Olivera Bierhoffa, Klaru Szalantzy. U pitanju je Hilal Edebal, bivša turska košarkašica koja je i sama tog dana teško stradala.

Teške tjelesne ozljede, velike rupe u sjećanju, psihički slomovi, problemi u ponašanju, u konačnici i pokušaj samoubojstva, dio su onoga što je Edebal proživjela nakon stravične nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što ga se ne mogu sjetiti, no taj dio mog mozga ne radi. Ne sjećam se toga. Sve što znam jest ono što su mi rekli, da sam sjedila iza njih u automobilu. Dražen je proletio kroz vjetrobransko staklo i na mjestu preminuo. Ja sam provela dulje razdoblje u stanju kome", kazala je Edebal naučeno, ali spremno i radosno dočekala ideju da se upozna s Petrovićevom majkom.

Emotivan videozapis u režiji TRT Worlda, TV kuće koja je Biserki Petrović i ispunila želju, istodobno je topao i tužan uradak, čija je kulminacija ostala zapisana iza desete minute snimljenog materijala. U pitanju je zagrljaj dviju žena koje se nikad prije nisu vidjele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo