NEVIĐENO DIVLJAŠTVO: / Brat žrtve otkrio šokantne detalje divljačkog huliganskog pohoda u Branimirovoj

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot: You Tube

'Ima slomljenu gornju i donju čeljust s pomakom. Nos mu je pukao na tri mjesta, ima frakturu lubanje na čelu, a još jedan udarac u glavu mogao je biti koban'

28.5.2019.
19:37
PIXSELL/Screenshot: You Tube
VOYO logo

Brutalni napad pomahnitalih pripadnika Torcide na nevinog prolaznika u nedjelju predvečer, koji nema nikakve veze sa navijačima i navijačkom subkulturom, zgrozio je javnost i na samu splitsku navijačku grupu bacio ljagu. Ivan C (30.) napadnut je u trenutku kad se vraćao kući s obiteljskog ručka.

Image
PROCURILA SNIMKA TUČNJAVE BOYSA I TORCIDE NASRED BRANIMIROVE: /

Vatreno je bilo i na tribinama

Image
PROCURILA SNIMKA TUČNJAVE BOYSA I TORCIDE NASRED BRANIMIROVE: /

Vatreno je bilo i na tribinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huligani su se doslovno iživljavali na njemu. Konačna bilanca zastrašujućeg pohoda je sljedeća:

'Rekao mi je da mu se cijela čeljust miče kad guta slinu'

"Ima slomljenu gornju i donju čeljust s pomakom. Nos mu je pukao na tri mjesta, ima frakturu lubanje na čelu, a još jedan udarac u glavu mogao je biti koban i mi na to gledamo kao da su ga probali ubiti. Ni mi još ne znamo koliko mu je točno košćica na glavi smrskano ili slomljeno. Brat može pričati, no uz teške napore zbog bolova. Gornja čeljust mu je odvojena i visi. Rekao mi je da mu se cijela čeljust miče kad guta slinu i da ne može dočekati kad će mu je ponovno spojiti", kazao je brat žrtve za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretučeni Ivan kratko se javio:

"Trenutačno se odmaram od svega i pokušavam ne razmišljati što je bilo. Koncentriram se na oporavak", napisao je pretučeni mladić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanu život spasila dva muškarca

Ivanu su život u Branimirovoj ulici spasila dva muškarca koji su ga izvukli s mjesta gdje su ga huligani mlatiti po glavi i on im zahvaljuje na tome. Vrijedi spomenuti kako je Ivan žrtva sukoba Bad Blue Boysa i Torcide u Branimirovoj. Navodno je oko 40 Boysa napalo kolonu kombija i automobila s oko 300 torcidaša koji su se kretali prema svojoj gostujućoj tribini na stadionu Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastao je totalni kaos, a tučnjava se preselila u obližnji park sve do dolaska policije na mjesto događaja. U tom čitavom kaosu nastradao je Ivan koji se vraćao s obiteljskog ručka. Uspio je izbjeći staklenku koja je letjela prema njemu, no već u drugoj sekundi jedan od navijača Hajduka udario ga je nogom u glavu. Pao je na tlo te su ga nastavili cipelariti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško ozlijeđen počeo bježati dalje od napadača

Nasreću, nije pao u nesvijest te je teško ozlijeđen počeo bježati dalje od napadača. Tu su mu u pomoć pritekla dva muškarca, koja su ga odvezli do stana te pozvali Hitnu pomoć i policiju. Ubrzo je stigla interventna policija te su prvo priveli 15 ljudi koje su zatekli na raskrižju. Nastavili su istraživati njih osam, u dobi između 18 i 31 godine te još četiri maloljetnika. Kako neslužbeno doznaje portal 24 sata, uhićeni su se branili pričom da su upravo oni ti koji su napadnuti te da su se zato zaustavili na raskrižju.

Vrijedi spomenuti kako je policija tražila snimke prometnog videonadzora, kao i svjedoke koji su ondje prolazili automobilima, u svrhu rasvjetljavanja događaja. Kako su jučer objavili na svojim stranicama, grupu huligana prijavili su za kaznena djela izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi. Za to im prijeti do pet godina zatvora ako ih proglase krivima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaestorica torcidaša uhićena

Dvanaestorica torcidaša, uključujući i četvoricu maloljetnika, kazneno su prijavljeni zbog izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi, izvijestila je zagrebačka policija. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je osam navijača Hajduka starih od 18 do 31 godine koji su predani pritvorskom nadzorniku, dok su maloljetnici, koji će za ta nedjela biti kazneno prijavljeni redovnim putem, pušteni na slobodu, javili su iz policije u utorak.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo