NAPALI LIONELA MESSIJA USRED BARCELONE: / 'Igraj za Panamu! Lopove!

Image
Foto: AFP, JOSEP LAGO

Lionel Messi u četvrtak je doživio veliku neugodnost ispred sudnice kad su ga dočekali bijesni građani koji su ga vrijeđali i dobacivali mu pogrdne riječi, javlja Marca.

2.6.2016.
20:46
AFP, JOSEP LAGO
VOYO logo

Najbolji igrač svijeta stigao je na sud kao optuženik da je zajedno s ocem utajio porezi oštetio Španjolsku za više od četiri milijuna eura između 2007. i 2009. godine. Oca Jorgea sumnjiče da je osnovao mrežu fiktivnih kompanija kako bi od poreznika prikrio sponzorske prihode i tako prevario državu.

Iako Messi u Barceloni ima status božanstva, kod nekih navijača u gradu, pogotovo Espanyola i ostalih španjolskih klubova njegov lik izaziva bijes jer je često upravo on zabijao njihovim klubovima. Međutim, da situacija za Argentinca bude gora, Španjolci su posebno osjetljivi na porez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nikad u životu nisam pročitao ni analizirao svoje ugovore'

Igraj za Panamu! Lopove!", poručili su gnjevni navijači Messiju koji je na sudu ponovno kazao kako ne zna ništa o ugovorima i lažnim kompanijama. Zvijezda Barcelone i argentinske reprezentacije iskoristila je svoje pravo i nije odgovarala na pitanja državnog tužitelja koji za obojicu traži novčanu kaznu, ali i kaznu zatvora od 22 mjeseca. Suđenje se nastavlja u petak kad će sudac odlučiti o presudi, a čudesni nogometaš je do tad dao do znanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad u životu nisam pročitao ni analizirao svoje ugovore. To sam prepustio svome ocu i odvjetnicima. Igram nogomet i to je jedino što me zanima. Rekli su mi gdje da potpišem i ja sam potpisao. Jednostavno sam vjerovao svom ocu, pa ne bi me valjda on prevario" objasnio je Messi sucu, piše španjolska Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ove španjolske zakone razumijem koliko i kineski'

Iskaz dao i njegov otac Jorge.

"Ove španjolske zakone razumijem koliko i kineski. Nisam znao i jednostavno sam na sve te ugovore i ponude koje smo dobivali davao jasne odgovore, da ili ne. Htio sam pomoći svom sinu i omogućiti mu se da se u potpunosti posveti nogometu. Kasnije sam shvatio da nam treba pravna pomoć", izjavio je Jorge Messi koji je priznao kako je osnovao niz tvrtki ali nisu tražili nikakav posebni porezni tretman, kao niti da su tvrtke stvorene zbog varanja države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj sin ništa nije znao o tim tvrtkama, nije čitao ugovore. Za mene je sve napravljeno dobro i ono što je nabitnije, legalno", dao je do znanja Jorge.

Messi bi tako, osim određene svote novca koji mu ne predstavlja nikakav problem jer zarađuje oko 26 milijuna eura godišnje, mogao ostati i bez slobode. A uskoro bi mogao ostati i bez naslova najboljeg igrača svijeta. Španjolci pišu i kako je nakon osvajanja Lige prvaka s Realom Cristiano Ronaldo favorit za Zlatnu Loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo