KRANJČEVIĆEVA POD OPSADOM POLICIJE: / Rekordno osiguranje utakmice u Zagrebu zbog straha od nereda

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Od 18 sati u Kranjčevićevoj igra se utakmica 25.

17.3.2017.
16:29
PIXSELL
VOYO logo

Proteklog vikenda na Jadranskom derbiju između Hajduka i Rijeke (1-1), koji je bio odigran na Poljudu, dogodio se incident koji je odjeknuo Hrvatskom. Maskirani huligan utrčao je na travnjak i metalnom šipkom, koja inače služi za hvatanje bačenih baklji (tzv. "hvataljka"), pokušao napasti glavnog suca dvoboja Marija Zebeca.

Poljudom se orile i uvrede na nacionalnoj osnovi

Uz to, osim već standardnih uvredljivih pjesama i skandiranja, ovaj put Poljudom su se orile i uvrede na nacionalnoj osnovi. Torcida je na sjeveru digla poruku Armadi na ćirilici“morem plovi jedna mala barka”, što je stih četničke pjesme. Prijetilo se Srbima i palile zastave, vrijeđao HNS. Hajduk je dobio i prekršajnu prijavu policije i kaznu od dvije utakmice bez prisutnosti gledatelja i novčanu kaznu od 80 000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje te je podnijela optužni prijedlog protiv pet osoba za koje je utvrđena sumnja u počinjenje prekršaja iz članka 10. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Veći broj zaštitara i policije

U četvrtak popodne, inače, četvorica navijača koje je splitska policija uhitila i protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju ispitani su na Državnom odvjetništvu i pušteni na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ne bi ponovile nemile scene s Torcidom angažiran je veći broj pripadnika policije, a organizator utakmice Lokomotiva angažirao je i veći broj zaštitara. Nogometni portal Goal.com javlja kako, prema dostupnim, ali neslužbenim informacijama, red na tribinama će osiguravat 100-tinjak zaštitara, što je nekoliko puta veća brojka od uobičajene na prvenstvenim dvobojima Lokomotive.

Goal ističe kako, prema izvorima, na normalnim susretima Lokosa, za osiguranje je dovoljna brojka od 25-30 zaštitara, dok ih je najviše do sada bilo angažirano u prijašnjim ogledima s Hajdukom - njih 70-ak. Na ulazima će biti izuzetno jaka i detaljna kontrola, kako gostujući navijači na stadion ne bi unijeli pirotehnička sredstva. A gostujućih navijača očekuje se puno. Torcida se mobilizirala i najavila nastavak svoje borbe protiv HNS-a u obliku velike brojnosti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo