KONTAKTIRALI SMO POLICIJU ZBOG SUKOBA S TORCIDOM: / Kažu da nisu oni zabranili poruku i objasnili zašto nisu pustili navijače sa stadiona

Image
Foto: PIXSELL

Organizatori odnosno redari zabranili su unos poruke Torcidi na stadion

27.8.2018.
15:16
PIXSELL
VOYO logo

Pisali smo o tome kako je jučer u Zaprešiću, za vrijeme utakmice 5. kola HNL-a između domaćeg Intera i Hajduka (2-2) došlo do sukoba policije i navijača . Na utakmicu je došlo oko dvjestotinjak navijača Hajduka, koji nisu na tribinu mogli unijeti poruku namjenjenu Štimcu i Kerumu jer je uvrijedljivog sadržaja i suprotna je Zakonu o navijačima. Odmah na početku utakmice počelo je naguravanje i sitne razmirice navijača s redarima i policijom...

Image
TRENUTAK KAD POLICIJA SUZAVCEM I PENDRECIMA KREĆE NA TORCIDAŠE: /

'Ja tebe plaćam, nemoj me gurati, dosta je ovog više'

Image
TRENUTAK KAD POLICIJA SUZAVCEM I PENDRECIMA KREĆE NA TORCIDAŠE: /

'Ja tebe plaćam, nemoj me gurati, dosta je ovog više'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSVANULA ZABRANJENA PORUKA TORCIDE: Ovo je dokaz kako je splitska navijačka grupa okrenula leđa NO udruge Naš Hajduk

Navijači htjeli izaći sa stadiona

Dio navijača zbog toga nije htio ući na tribinu. Onaj dio koji se u tom trenutku nalazio na tribini, iz solidarnosti je odlučio napustiti stadion. I tu je policija reagirala i zapriječila im put. Navijači su podignutih ruku i uz uzvik “Ne pružamo otpor!” pokušavali masom tijela i bez tučnjave probiti policijsku blokadu, ali interventna ih je dočekala pendrecima i suzavcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUKOB TORCIDE I POLICIJE: Kaos u Zaprešiću, bačen i suzavac

Realno, ako netko želi vlastitom voljom napustiti stadion, nitko, a ponajmanje policija ne bi ga trebala u tome sprječavati. No, isto tako postojao je strah da Torcida nakon izlaska sa stadiona krene u grad i evo nereda, a pitanje je tko bi ih tada mogao spriječiti.

Policija je na kraju reagirala tako kako je reagirala, bacila i suzavac kako bi, kao što su sami istaknuli, "osigurala povoljan javni red i mir" . Na svu sreću, nitko nije ozlijeđen niti pretučen. Kontaktirali smo Policijsku upravu zagrebačku kako bi se osvrnuli na incident:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Policija ne može zabraniti unos poruke na stadion'

"Što se tiče sporne poruke, organizatori odnosno redari zabranili su njezin unos na stadion. Policija ne može zabraniti unos poruke na stadion. Redari su donijeli odluku da sporna poruka nema veze s odigravanjem utakmice i kako joj nije mjesto na stadionu. Nikad policija što se tiče toga. Također, bio je uporabljen i suzavac, ali čisto da bi se osiguralo stanje sigurnosti, odnosno da bi se spriječilo neko daljnje narušavanje javnog reda i mira. Zbog navedenog, policija nije dozvolila navijačima niti izlazak sa stadiona za vrijeme trajanja utakmice, zbog opasnosti od nereda u gradu", kazali su nam iz službe za odnose s javnošću PU Zagrebačke i dodali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedeno pet osoba

"Ukupno je privedeno pet osoba koje su dovedene u službene prostorije zbog pirotehničkih sredstava, droge i narušavanja javnog reda i mira. Jedna osoba će ići sucu za prekršaje, a ostali su nakon krim istraživanja pušteni kući i protiv njih će prijava ići redovnim putem".


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo