KOMENTAR /

Bolestan je, zatrovan i primitivan onaj koji u jučerašnjoj plemenitoj poruci Boysa vidi politički i ustaški čin

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nit' se, gospodo, ovdje zaziva Herceg Bosna, nit' se ovdje radi o politici, nego o čistoj podrški zemlji s kojom graničimo i gdje Boysi imaju prijatelje

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

7.10.2024.
9:34
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Bad Blue Boysi jučer su za vrijeme utakmice 9. kola između Varaždina i Dinama (0-1) digli poruku na kojoj je pisalo - "Srebrena Bosno kolijevko naša, molimo za tebe sto očenaša!"

Image
NIJE BILO LAKO /

Dinamo u gostima kod Varaždina skupio tri boda, Sučić 'nastradao' u finišu

Image
NIJE BILO LAKO /

Dinamo u gostima kod Varaždina skupio tri boda, Sučić 'nastradao' u finišu

Time su najžešći navijači zagrebačkih Plavih pružili podršku poplavama razorenim i pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini, toj napaćenoj zemlji junaka u kojoj ginu ljudi. Međutim, neki bolesnici očito u svemu vide politički i ustaški čin, pa su poruku prozvali političkim i ustaškim potezom, te kao takvu ju komentiraju i pljuju po raznim forumima, u komentarima na raznim hrvatskim i BiH portalima, koji su prenijeli ovaj plemeniti čin...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su otišli toliko daleko da su poruku prozvali dvosmislenim političkim činom koji između redaka slavi Herceg Bosnu, jer je Srebrena Bosno citat iz pjesme Tereze Kesovije, koju su napisali Slobodan Lang i Ranko Boban, a u kojoj se Bosna naziva hrvatskom kolijevkom.

"S obzirom da je pjesma nastala 1993. tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, te da je posvećena onima koji su upravo ratovali protiv naše države, jasno je da je parola Dinamovih navijača, posebno u kombinaciji sa zastavom tzv. Herceg Bosne, bila dvosmislena", sramotni je tekst koji se pojavio na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije podrška, nego politički čin. Čitajte između redaka", tvrde neki korisnici društvenih mreža, uglavnom iz Bosne i Hercegovine.

"Bravo, prelijepa gesta. Svi koji u ovome vide nešto drugo od iskrene podrške nastradalom narodu, nek se pitaju dal' su normalni", ističu, pak, drugi, među njima mnogi upravo iz BiH.

Poruka koja je podignuta čistog srca, bez ikakvih pretenzija prema politici od strane onih koji politiku preziru i u čijem mentalitetu ne stanuje politika (ultra mentalitet je protiv politike) nego zbog čiste podrške zemlji u kojoj Bad Blue Boysi imaju puno prijatelja koji su dio grupe BBB, iz koje su podrijetlom i neki pripadnici grupe BBB, pokušala se zloupotrijebiti od strane nekih, samo i isključivo da napravi čisti razdor među ljudima. Na svu sreću, razum kod većine je prevladao...

Nit' se, gospodo, ovdje zaziva Herceg Bosna, nit' se ovdje radi o politici, nego o podrški zemlji s kojom graničimo, s kojom smo bili i u službenom vojnom savezništvu u završnom dijelu krvavog rata na ovim prostorima, te odnijeli pobjedu nad agresorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Net.hr-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Jerko Leko u podcastu Net.hr-a: 'Rekli su da sam podržao koncert za Herceg Bosnu. Nikad se time nisam bavio'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo