Play ponuda

I IZBORNIK DALIĆ SHRVAN JE OLIVEROVIM ODLASKOM: / 'Izgubili smo velikog čovjeka. Svaki njegov stih, svaka melodija...'

Image
Foto: PIXSELL

Oliver Dragojević je u nedjelju izgubio bitku sa zloćudnom bolešću

29.7.2018.
19:46
PIXSELL
Play ponuda

Malo tko danas nije ostao zaprepašten tužnom viješću o odlasku Olivera Dragojevića, pjevača koji je obilježio dekade na glazbenoj sceni, mnogo široj od ove domaće. Vijest je pogodila i izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića koji je o tome pričao za 24sata.hr.

'Teško je prihvatiti'

Spomenuti dnevnik tekst započinje prisjećanjem na Dalićeve riječi prije početka Svjetskog nogometnog prvestva u Rusiji. Riječima koje su u sebi imale želju koja, nažalost, ostaje neispunjena.

Image
OLIVEROV ISPRAĆAJ BIT ĆE U UTORAK NA SPLITSKOJ RIVI: /

Na posljednji put u rodnu Korčulu otputovat će katamaranom

Image
OLIVEROV ISPRAĆAJ BIT ĆE U UTORAK NA SPLITSKOJ RIVI: /

Na posljednji put u rodnu Korčulu otputovat će katamaranom

"Tko mi je najdraži pjevač? Definitivno Oliver, njegovu glazbu obožavam, uz njegove stihove i glazbu se najbolje opuštam... Bilo koju njegovu laganu stvar da stavite, ne možete pogriješiti. Daj mu Bože da poživi što duže, ja mu to od srca želim", kazao je Dalić tada.

Sada, nakon saznanja da je Oliver zauvijek otišao, zaprepašteno priznao:

"Zatekli ste me s tom porukom, jedino što vam mogu u ovom trenutku reći je da su Split i Hrvatska izgubili velikog čovjeka i jednog od najvećih glazbenika u svojoj povijesti. Svi smo znali da se bori s teškom bolešću, a opet, teško je prihvatiti da ga više nema, da više nećemo uživo slušati Galeba, Papu', Picaferaja, Cesaricu..."

Svaki stih bio je poseban

"Nisam ga imao čast upoznati, ali sam bio na jednom od njegovih zadnjih koncerata, prošloga ljeta na Pjaci u Novalji imao je koncert i bio je to doista doživljaj za pamćenje. Od ambijenta, preko glazbe do izvedbe..."

"Svaki njegov stih, svaka melodija njegovih pjesama bila je posebna i nemoguće je izdvojiti neku koja mi je najdraža. Sve što je izbacio istog je trenutka postajalo hit", zaključio je Dalić.

Play ponuda
Play ponuda