DRAŽENOV KULTNI GOLF U ŠIBENIKU: / Bosna njime mamila Petrovića, ali onda se dogodila povijesna nepravda

Image
Foto: PIXSELL

Dugo nakon Draženove smrti, mama Biserka vozila je i brižno čuvala legendarni 'Golf 1', koji je danas dovezen pred Draženovu spomen sobu na Baldekinu gdje će ostati kao uspomena.

20.6.2017.
13:07
PIXSELL
VOYO logo

Bijela Golf "jedinica", KK Bosna, Dražen Petrović i "ona" utakmica u kojoj je Šibenka slavila 83-82 protiv Bosne i osvojila naslov prvaka, koje veze imaju jedno s drugim? Ima itekako!

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘ONA JE MONSTRUM’: Draženova majka progovorila o djevojci u čijem je Golfu poginula hrvatska legenda

Sve praktički bilo dogovoreno s Bosnom

Naime, te 1983. godine nikad prežaljeni hrvatski košarkaški "Mozart" Dražen Petrović praktički je bio sve dogovorio s KK Bosnom.

Čekalo se samo da završi finale prvenstva Jugoslavije između Draženove Šibenke i Bosne i Petrović je trebao krenuti put Sarajeva, kako bi započeo, tad kao 19-godišnjak, novo poglavlje u svojoj karijeri i to u tada jakoj Bosni koju je predvodio Delibašić zajedno sa Varajićem, Vučevićem i drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.adriaticmedia.hr/videos/chqfmv8j

'Ona' utakmica protiv Bosne

Kako bi dokaza da misli ozbiljno, tadašnji šef Bosne Stjepan Grubnić poslao mu je bijeli TAS-ov-u Golf "jedinicu" i sve je bilo spremno za njegov prelazak u Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, onda se dogodila "ona" povijesna utakmica u kojoj je Šibenka slavila 83-82 protiv Bosne i osvojila naslov prvaka. Dražen je zabio 40 koševa (bez trice, koja još nije bila uvedena), uključujući dva odlučujuća slobodna bacanja i velika fešta u Šibeniku mogla je početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Bosna se žalila da je zadnji prekršaj, iz kojeg je Dražen zabio slobodna bacanja, dosuđen nakon isteka vremena. Savez je utakmicu poništio i naložio da se igra majstorica u Novom Sadu, na što Šibenka, naravno, nije pristala i na utakmicu nikad nije otputovala.

Naslov dodjeljen Bosni za zelenim stolom

Naslov je dodiljen Bosni za zelenim stolom i Dražen, nakon takve nepravde, jednostavno nije mogao otići u KK Bosnu. Draženov otac Jole otišao je u Sarajevo platiti Golfa i Dražen je završio u Ciboni gdje je ispisao jedne od najljepših stranica povijesti Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo nakon Draženove smrti, mama Biserka vozila je i brižno čuvala legendarni gol, koji je danas dovezen pred Draženovu spomen sobu na Baldekinu gdje će ostati kao uspomena.

"To je šibenska priča i ona u Šibeniku mora završiti", rekla je nedavno Biserka prije nego što je 34 godine stari Volkswagen stigao tamo gdje i pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo