TEŠKA UTAKMICA

NA NJEMAČKOG VELIKANA BEZ KAPETANA: ‘Protiv nikog se ne predajemo unaprijed’

U četvrtak u 21 sat PPD Zagreb gostuje u Manheimu kod Rhein-Necker Löwena gdje će pokušati iznenaditi odličnu njemačku momčad i upisati prvu pobjedu u Ligi prvaka.

“Ono što je vidljivo na cijeloj ekipi je da smo svi pod negativnim dojmom gubitka boda protiv Wisle, a vremena je malo za neku ozbiljniju pripremu. S druge strane imamo jednu sjajnu seriju ekipe Rhein-Necker Löwena, koja je i u domaćem prvenstvu otpuhala svoje konkurente. Na gostovanju kod Kristianstada vidjelo se da su u vrhunskoj formi”, rekao je trener plinara Kasim Kamenica.

Loš start u Ligi prvaka

PPD Zagreb nije dobro otvorio sezonu u Ligi prvaka. Protiv izravnih konkurenata za prolaz skupine, Kristianstada i Wisle Plock, osvojili su samo po bod, a očekivanja su bila puno veća. Teški susreti protiv Barcelone, Vardara i Nantesa tek slijede, a i večeras će zagrebašima biti potrebna vanserijska izvedba kako bi iznenadili izvrsne domaćine.

“S obzirom na stanje na tablici moramo uvijek gledati mogućnost da iz drugog plana nekoga iznenadimo od ovih velikana, i tako ćemo nastupiti na utakmici u Mannheimu. Kolike su sada naše mogućnosti, to ćemo vidjeti na samom terenu. Važno je da skupimo glave te da utakmicu odigramo punom snagom i da se protiv nikog ne predajemo unaprijed”, rekao je Kamenica.

Horvat ostao u Zagrebu

“Momčad Löwena nama je dobro poznata, igrali smo dosta puta protiv njih. Mogu reći kao i za svaku utakmicu da se sigurno nismo došli predati. Nadali smo se pobjedi protiv Wisle, međutim što je tu je, izgubili smo taj bod. Samo se nadam da nam na kraju neće biti vrlo bitan”, dodao je Tin Kontrec.

Zagreb ima problema s pivotima koji ove sezone još nisu uhvatili pravi napadački ritam, a problem bi mogao i predstavljati izostanak umornog Zlatka Horvata kojeg je Kamenica odlučio poštediti puta u Njemačku. Na njegovo će mjesto uskočiti Božić-Pavletić i Ereš. Na poziciju desnog vanjskog vraća se Marković te uz Vuglača, Mandalinića i Bičanića Zagrebova vanjska linija izgleda stvarno moćno, ali potreban joj je i doprinos ostatka momčadi.

 

Povratak na Net.hr